Softballisté míří do Japonska

Česká juniorská reprezentace odlétá koncem dubna v rámci přípravy na MS v příštím roce na Novém Zélandu na turné do Japonska. Velmi silné zastoupení v národním týmu mají tradičně brodští Hroši, když v patnáctičlenné nominaci se jich objevilo hned šest. Reprezentační zámořskou premiéru si odbydou Adam Liška, Jan Hlaváč, Kryštof Tomek, Jan Voráček, Michal Nepovím a Jan Semrád. Rovněž v realizačním týmu mají Hroši své zástupce. Trenéry týmu budou Dušan Šnelly a Darrin Lee Hebditch, který letos vede Hrochy v Extralize mužů i juniorů. Vedoucím týmu je pak další broďák Luboš Bukáček. V Japonsku odehrají čeští junioři porci šestnácti zápasů.

Na juniorskou reprezentaci čeká do únorového MS ještě říjnový turnaj v Izraeli a listopadová účast na mistrovství Střední a Jižní Ameriky juniorů v Guatemale. V širším kádru reprezentace jsou ještě další zástupci Hrochů Dominik Šubrt, Filip Kučírek, Matěj Rosenkranz a Vojtěch Láska.

Silné zastoupení v národním týmu ale přinese i komplikace pro Hrochy. V příštích zápasech juniorské i seniorské Extraligy se budou muset vypořádat s absencí řady hráčů včetně hlavního trenéra.

_