Zlatý víkend Hrochů

Poslední hrací víkend této sezóny proměnili brodští softballisté ve zlaté žně, když nejdříve muži po třetí v historii ovládli naši nejvyšší soutěž a o 24 hodin později zvítězili v Brně i mladí Hrošíci, když zvítězili v žákovské lize. Pro klub to byly mistrovské tituly s pořadovými čísly 52 a v neděli již 53. Samozřejmě, že titul v mužské Extralize je mimořádně cenný. Hroši ovládli soutěž v letech 2016 a 2017 a k třicetiletému výročí klubu si dali jako ten nejlepší dárek zlatý hattrick.

Hroši – Beavers Chomutov        3:0 (4:0, 7:0, 3:1)

Po prvním finálovém víkendu vedli Hroši nad Chomutovem 2:0 na zápasy a v sobotu tak cestovali na hřiště soupeře s prvním matchballem. Poslední krok se ukázal podle očekávání nejtěžším. Chomutov hned v první směně dokázal poprvé proti Michalu Holobrádkovi ve finále skórovat, byl to ale naštěstí jejich první a poslední úspěch ve finálové sérii. Hroši ve třetí směně potrestali chybu v obraně Chomutova dvěma doběhy a otočili stav zápasu na 2:1. Přestože se Hrochům tentokrát v útoku příliš nedařilo,  jendo bodové vedení bránili až do poslední směny. V ní dal razítko na titul sólo homerunem David Mertl. Dohrávka zápasu již byla zcela v režii Michala Holobrádka, který sám vyřadil poslední tři pálkaře domácích a odstartoval oslavy nejcennějšího titulu.

Sestava:M. Holobrádek, D.Mertl, T.Klein, J.Voráček, L.Hospodka, O.Dibelka, T.Benda, J.Hospodka, F.Tabaček, P.Kruntorád, A.Liška, D.Šubrt, J.Hlaváč, J.Šeda, V.Láska, B.Fiala, F.Koblížek, O.Sejkora, D.Henzl, M.Macas

Trenéři: D.Šnelly, J.Gregor, L.Bukáček

 

_