HROŠANDY MAJÍ ZA SEBOU PRVNÍ OSTROU PROVĚRKU

Brodské softballistky úspěšně zvládly své první ostré zápasy a na mezinárodním halovém turnaji v Třebíči obsadily v konkurenci deseti družstev 6. místo, když dosáhly svých historicky prvních výher.
Ve svém prvním vystoupení v základní skupině podlehly po statečném výkonu Olomouci 1:4, když až do koncovky držely stav 1:1 a teprve poté se prosadil zkušenější soupeř. Druhý zápas s Hradcem Králové přinesl historicky první výhru.V normální hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2,ale v prodloužení se Hrošandám podařilo třikrát skórovat a zvítězit 5:2.V obou zápasech byla oporou týmu Dominika Zapalačová a ostatní se k ní přidaly nadšeným výkonem.V sobotu večer čekal na děvčata ještě jeden zápas.Proti reprezentaci Slovenska dostaly na nadhozu příležitost další hráčky(Dibelková, Folejtarová) a pozdější vítěz turnaje byl zatím ještě nad jejich síly.Konečný výsledek 1:16 nikterak nepokazil dobrou náladu po prvním dnu.
V nedělním zápase o třetí místo ve skupině nastoupily Hrošandy proti kadetkám Storms Praha a s D.Zapalačovou na nadhozu dovedla zápas do dalšího prodloužení. Po výsledku 3:3 si výhru v prodloužení po vítězném čtvrtém bodu připsala opět brodská děvčata.V boji o konečné páté místo se Sedlčany Hrošandy prostřídaly nadhoz a zkušený soupeř zvítězil po výsledku 1:13,což pro brodské softballistky znamenalo konečné skvělé 6.místo.
Další prověrkou týmu bude další turnaj již na venkovním hřišti v půlce dubna v Kostelci n.O.Do mistrovské soutěže (Oblastní přebor Východních Čech) vstoupí družstvo začátkem května.

_