ŠTÁFLOVKA MISTREM REPUBLIKY

Softballisté ZŠ Štáflova vybojovali na republikovém finále v Praze titul Mistrů republiky v kategorii základních škol a po dlouhých letech přidali do dosavadní sbírky dvou již  notně vousatých titulů třetí triumf.

V pondělí dopoledne vstoupili do mistrovství výhrou 13:1 nad Gymnáziem Ústavní Praha. Hned druhým soupeřem jim byl největší konkurent ZŠ Salmova Blansko. Tým tvořený výhradně baseballisty dokázali Štáflovští po velmi dobrém výkonu porazit 5:0 a po další výhře nad moravskou ZŠ Staré Město 13:2 postoupili z prvního místa do úterního semifinále. V něm jasně přehráli ZŠ E.Destinnové Praha 13:1 a ve finále podle očekávání narazili opět na Blansko,které ve druhém semifinále porazilo České Budějovice.

Finále přineslo neuvěřitelné drama. Blansko šlo hned v první směně do vedení 0:1 a tento náskok drželo ještě pět minut před koncem. Štáflovka však zabojovala a poprvé utekla hrobníkovi z lopaty,když se štěstím vydřela vyrovnání na 1:1. V závěrečné směně však Blansko znovu sahalo po titulu, poté co dokázalo opět strhnout vedení na svou stranu v poměru 1:2. Ani tentokrát to brodské hráče nezlomilo a dokázali posledním útokem opět vyrovnat na 2:2. O mistru nakonec rozhodlo až prodloužení. V něm nadhazovač Šimon Bíža sám vyřadil všechny tři pálkaře soupeře a v dohrávce zápasu pak Štáflovka dokonala obrat a po výsledku 3:2 vybojovala titul. Šimon Bíža byl vyhlášen nejlepším nadhazovačem a Josef Sychra nejlepším pálkařem mistrovství.

Sestava:Bíža,Maštalíř,Sychra,Nepraš,Kučírek,Linek,Hospodka,Tatýrek,Enge,Šťastník,Pluhař, Tesař, Rosenkranz

Trenéři: Šnelly,Čech

_