ŽÁCI SE VRÁTILI NA TRŮN

Havlíčkobrodská Hippos aréna byla o víkendu svědkem finále MČR v softballu žáků. Domácí Hroši proměnili svůj stánek v nedobytnou pevnost, nenašli zde žádného přemožitele a po loňském stříbru se vrací na stupeň nejvyšší. Cesta k titulu byla mimořádně obtížná a mladé Hrochy k němu dovedl především takřka bezchybný výkon v obraně, kterým dokázali nahradit svoji slabší hru v útoku. Ve všech zápasech dosáhli brodští softballisté pouze třech bodů, přesto to vždy stačilo na výhru.

Hroši – Kostelec n.O.                        2:0 na zápasy             (3:2 po prodl. a 3:1) semifinále play-off

Oba semifinálové zápasy play-off byly mimořádně vyrovnané a byly hrány ve vynikající atmosféře zcela zaplněné tribuny. Kostelec obhajoval titul a především v sobotním prvním zápase nebyl daleko od vítězství. Hroši nakonec i za pomoci bouřlivého povzbuzování tribun svého soupeře v prodloužení přetlačili a ujali se vedení v sérii 1:0. Nedělní dopolední odveta se vyvíjela dost podobně. Hroši se rychle ujali dvoubodového vedení, soupeř v polovině zápasu snížil na 2:1, v poslední směně domácí zvýšili opět na dvoubodový rozdíl a tento náskok s vypětím všech sil udrželi.

Hroši – Most                          3:0       finále

Finále se hrálo na rozdíl od čtvrtfinále a semifinále na jediný zápas. Fankluby obou týmů opět vytvořili vynikající atmosféru a na hřišti se odehrával skvělý zápas. Hroši svého soupeře zaskočili hned v první směně, kdy dokázali proti M.Švarcovi, později vyhlášenému jako nejlepšímu nadhazovači mistrovství, dvakrát skórovat. Od této chvíle se Hroši v obraně doslova překonávali a chytali jeden odpal soupeře za druhým. Navíc před poslední směnou dokázali ještě jednou překonat obranu Mostu, tříbodový náskok již udrželi a vybojovali v domácí aréně titul Mistra republiky. Petr Kučírek byl navíc vyhlášen nejužitečnějším hráčem mistrovství.

Mistrovství se hrálo zároveň jako IV.ročník Memoriálu Ing.Karla Švece a tak ceny vítězům předávali zástupci generálního partnera Hrochů firmy Chládek a Tintěra pan Petr Suchý a paní Hana Švecová. Společně s nimi i ředitelka ZŠ Štáflova paní Veronika Prchalová, neboť všichni hráči jsou žáky sportovních tříd právě této školy.

Sestava: Pluhař, Kruntorád, Hlaváč, Hospodka L., Kučírek, Henzl, Krejza J.,Rosenkranz, Duben, Krupka, Calta, Mottl, Fejt, Iredu, Vladyka.

Trenéři: D.Šnelly, J.Krejza

_