HROŠI V ROCE 2012

Rok 2012 se zařadí mezi nejúspěšnější roky v historii brodských Hrochů a to jak po stránce sportovní, tak i po stránce pořadatelství vrcholných softballových podniků.

Na sportovním poli ovládla družstva Hrochů všechny mládežnické Extraligy. Nejmladší tee-ballisté, žáci i kadeti dominovali jak v dlouhodobé části soutěže, tak v následném play-off. Žáci a kadeti navíc zvítězili ve skvělé atmosféře domácího prostředí Hippos arény. Ani junioři se nevrátili z otevřeného mistrovství ČR bez medaile a vybojovali bronz. Družstvo mužů se probilo v play-off naší nejvyšší soutěže až do semifinále a obsadilo nakonec 4. místo.

Řada hráčů oddílu reprezentovala Českou republiku na vrcholných mezinárodních akcích. Čtveřice seniorů Karel Kadečka, Tomáš Jelínek, Jaroslav Müller a Tomáš Musil vybojovala  v Holandsku titul mistrů Evropy. Na juniorském MS v Argentině reprezentovali Adam Vokál, Petr Hanych, Jan Kučírek a Filip Tabaček, tým navíc vedl z pozice hlavního trenéra Dušan Šnelly.

Nejdůležitější domácí akcí bylo pořádání červencové ME žen do 22 let, kterého se dnes již zkušený organizační tým zhostil na výbornou a přispěl tak k rozhodnutí Evropské federace přidělit Havlíčkovu Brodu nejprestižnější mužskou evropskou akci a to ME v roce 2014. Mimo to hostila Hippos aréna i finále play-off Extraligy žáků a kadetů.

V následující sezóně se Hroši pokusí udržet vysoko nastavenou laťku a začnou i intenzivní práce na přípravě zmiňovaného ME mužů.

 

Ladislav Šnelly – předseda oddílu

_