JUNIOŘI PO 1.KOLE EXTRALIGY DRUZÍ

V jihočeských Ledenicích odstartoval premiérově první ročník juniorské Extraligy v softballu. Soutěž slibuje kvalitní podívanou, neboť většina týmů posílila formou hostování své soupisky. Rovněž   brodské řady rozšířili juniorští reprezentanti bratři Holobrádkové, společně s nimi přišel i jejich spoluhráč z Břeclavi T.Kubát a z Brna M.Urbánek.

Hroši byli nalosováni do těžké skupiny „B“ a hned na úvod nastoupili proti největšímu favoritu soutěže pražskému Spectru. Ve velmi dobrém zápase s kadetským nadhazovačem P.Kučírkem Hroši houževnatě vzdorovali a podlehli jen těsně 2:4. Ve druhém zápase proti Mostu se sice dlouho hrálo bez bodů, pak ale Hroši mohutně zaútočili a ve třetí a čtvrté směně zaznamenali vždy po čtyřech bodech, když se dvěma homeruny blýskl J.Holobrádek.  Zápas si již Hroši ohlídali a zvítězili 11:1. Ve čtvrtfinále si pak snadno poradili se Sedlčany, které rozstříleli 21:1.

Asi nejpovedenější zápas sehráli v semifinále s vítězem skupiny „A“ se Sezimovým Ústím, které mělo ve svém středu tři juniorské reprezentanty z Chomutova. Teprve ve čtvrté směně se dokázali jako první prosadit Hroši a ujali se vedení 1:0. Ještě v dohrávce téže směny otočil soupeř na 1:3, ale hned následným útokem se v předposlední směně skóre opět otočilo ve prospěch Hrochů na 4:3. V poslední směně Hroši pojistili zásluhou T.Kubáta svůj náskok o další bod a v napínavé koncovce vedení 5:3 již udrželi.

Ve finále čekalo na Hrochy podle očekávání pražské Spectrum. I tentokrát vyhrál favorit, ale zápas nabídl divákům dramatickou podívanou se spoustou odpalů i chyb v obraně a po jednom homerunu na každé straně (za Hrochy P.Hanych) . Hroši po většinu zápasu prohrávali (1:5, 2:6), ale před dohrávkou zápasu dokázali srovnat na 7:7 a tak o vítězství Spectra rozhodl až bod v úplném závěru zápasu.

Extraliga pokračuje druhým kolem v Pardubicích a Hroši si budou chtít udržet pozici do 4.místa, zaručující postup do podzimního Final-four.

_