Hroši mají za sebou první víkend Extraligy mužů

A jak to vlastně bylo?

Na první hrací den nové sezóny odjíždíme do Chomutova. Celkem jede jedenáct účastníků zájezdu a Párky v roli asistentky.  Karel, který má stopku na dva zápasy z loňského play-off se k nám také přidal.  Počasí nám přeje, slunce svítí, můžeme vyrazit. Naše vozidlo nabírá Herr trenéra kdesi u Prahy. Zhruba po 20ti minutách hledání správné ulice, je Můsa odvolán z pozice navigátora. Konečně se shledáváme s Guťou a můžeme se posunout směr McD, kde je záchytný bod celé skupiny. Dáme burger a přihodíme mikinu, protože v Praze je tak o pět stupňů míň, než v HB.

Po příjezdu do Chomutova se i poslední optimisti přezouvají ze žabek a berou dlouhé kalhoty. Je tady opravdu zima.

První zápas – Jarda hraje za nás, Luboš za Beavers. První 3 směny se nic neděje, ve 4. děláme 4 body a Chom. ihned snižuje na 4:2. V pětce Jelda dává solo shot a výsledek je  5:2. Z naší strany je to však všechno. Naopak soupeř dává v šestce bod a v sedmičce dokonce dva. Takže po sedmi směnách to máme 5:5 a jedeme dál. V prvním tie-breaku jsou oba týmy bez bodu. Ve druhém oba po dvou bodech, Síwa si vyhazuje kotník při slajdu na dvojku (pitomec) a už nás je jen 10. Párky si začíná vyrábět ortézu na koleno z izolepy. V 10. Směně Jelda dává triple. Vedeme o bod a už asi potřetí v tomto zápase to vypadá, že budeme končit.  Pulda je však proti a v dohrávce na 2 auty a 2 strajky to (s)prostě vyndá, takže jedeme dál. V jedenácté směně přidáváme bod, ale nestačí to. Po hitech Vaška Svobody a Máry Malého, nakonec Kuba Vrbů pálí luft na 8 s běžcem na tři. Ten dobíhá a je vymalováno. 9:10 a 11 směn. Na úvod zápas hodný play off – krásných 2h 50 min.

Druhý zápas začíná (i končí) na prkně krupice. Za Chom. kroutí Petřík. První 3 směny jdeme téměř po třech. Za to soupeř stíhá, za stejnou dobu dělat 8 bodů. Já to teda neviděl, protože jsme s Karlem dělali inspekci místního zdravotnického zařízení, ale v zápise to tak píšou. Takže to máme 8:0. Naštěstí postupně děláme celkem 7 bodů, ale soupeř 2 přidává.  Konečný výsledek 7:10 nevypadá zas tak zle. Zápas dohazuje Mára Malý, protože už už to vypadá na průlom, ale ten se nakonec nekoná.

Sobotu zakončujeme v restauraci, postavené v bývalém klášteře kdesi na silnici Chom. – Praha. Prostředí je opravdu nádherné, avšak výkony kuchaře už zase tak úžasné nejsou. Pokračujeme v přejezdu do Prahy. Na „barák“ se dostáváme ve 23:45 místního času.

Ráno si jedna akční skupina přivstane a vyráží na shopping k Vavrušovi. Ostatní se přesouvají rovnou na Radotín, kde náš program pokračuje.

V prvním zápase hází Sládeček, za nás pro změnu Jarda. 1xBB 1xHB 1xhit a to je ze strany soupeře vše. Náš útok dělá v průběhu zápasu celkem 8 bodů (Dibla HR kamsi na parkoviště) a tak končíme po 6ti směnách.

Druhý zápas hází Čůča, za nás opět Jogurt. Hned po první směně vedeme 2:1, ve dvojce přidáváme bod. V dohrávce Vojáček triplem stahuje 2 body, máme to 3:3 a na kopec jde Jarda Breník. Ve 3. a 4. směně dostáváme další 3 body (Vojáček opět triple), ale vracíme jen jeden. V šestce ještě Karel upravil na 5:6 svým prvním letošním HR, ale to je vše. Sedmičku sice Dibla zahajuje hitem do levého pole, ale Jarda B. elegantně ukončuje zápas třemi strike outy.

První letošní víkend končí 1:3 na zápasy, ale stejně tak to mohlo být 2:2, 3:1, nebo 4:0. Všechny zápasy jsme odehráli s hlavou nahoře a dle mého názoru velmi dobře hlavně v útoku.

Náš program pokračuje ve středu 1.5. dvojzápasem v Ledenicích.

Zajímavost víkendu: sobotní teplota v HB – 22˚C, v Chomutově 10˚C

_