Souhrn měsíce května u Mužů

 Středa 1.5.2013

Ledenice : Havlíčkův Brod (1:3)

Na prvomájový svátek jsme chtěli vybojovat dvě vítězství. Do Ledenic jedeme v nejsilnější sestavě. Předpoklad byl, že nováček ligy bude snadný soupeř, a že po dvou rozdílech pojedeme domů. Prvním zápas nás vyvedl z omylu…

Sestava: Jelínek (8),  Kadečka (3), Just (4), Müller O. (2), Dibelka (9), Hladík (5), Musil (6), Dobrovolný st. (7), Holobrádek J. (dp),Müller J. (1).

V první směně jsme šli po třech, zato soupeř obsazuje metu. Další rozehru překazuje  J. Müller dvěma strikeouty. V druhé směně jako první pálkař O. Müller pálí na dva strike dvoumetový odpal. Následují dva outy a celou situaci uklidňuje dvoumetovým odpalem T. Musil, který umožnil O. Müllerovi skórovat.

Do šesté směny pálíme převysoké balony Ledeničákům do rukavic. V šesté směně P. Just a O. Müller pálí dvoumetový odpal a P. Just skóruje. Útok pokračuje až T. Musilem, který jak přes kopírák stahuje O. Müllera a vylepšuje stav zápasu na 0:3. V dohrávce šesté směny Ledenice odpovídají jediným homerunový bodem. Pálí ho hostující hráč Enrique z Holandska.

Ve shrnutí obran obou týmů patří toto vítězství J. Müllervi za bezchybně odházený zápas. J. Müller svými nadhozy vyřadil 11 hráčů z 21 outů. A při obsazených metách soupeře ani jednou nezaváhal. Patří mu velké díky.

 

Ledenice : Havlíčkův Brod (9:2)

Sestava: Musil (6), Kadečka (3), Jelínek (8), Just (4), Holobrádek J (2), Hladík (5), Kučírek (8), Maštalíř (dp), Kupka (1).

V druhém utkání se nám nedaří prosadit na Borovku a tak bodujeme pouze dvakrát ve čtvrté směně po zásluze Jelínka, Justa a Dobrovolným J. ml.,

Zato soupeř skóruje od druhé směny každý útok.

Ledenice vítězí 9:2 na body a 11:5 na odpaly.

Navíc v 4.směně došlo ke kolizi s P. Justem a T. Jelínkem, kdy se srazili v plné rychlosti při chytu vysokého balonu. Pavel si odnáší zlomeninu prstu, která ho distancuje minimálně na 10 zápasů.

 

Sobota 11.5.2013

Havlíčkův Brod : Eagles Praha (4:15)

Úvodem se vědělo, že tento zápas nebude jednoduchý. Z před ligového turnaje jsme věděli, že vše bude o napálených bodech, protože Eagles obrana je založená na reprezentačním nadhazovači  J. Machovi a bude těžko udolatelná bez pořádných jehel.

sestava: Müller O(2)., Kadečka(3), Jelínek (8), Musil (6), Dibelka (4), Hladík (5), Maštalíř (9), Dobrovolný st. (7), Müller J. (1)

Průběh zápasu by se dal přirovnat k rozjíždějícímu se kolu z kopce. Havlíčkobrodská obrana nedovolila Eagles do 5. směny skórovat.  Zato Hroši bodovali jednobodově hned v 2. směně po odpalech Musila, Hladíka. Ve 3. směně Müllera O., po dlouhém odpalu, obsazuje 2.metu. Kadečka stahuje Müllera po odpalu. Dále pak bodujeme po jednom bodu ve směnách 6.a7. Soupeř  mezitím zkoncentroval síly a v 5. směně po 3 single odpalech a dvou homerunech sesazují za stavu 5:2 Müllera J. z prkna. Útok zastavil Krupka T. V 6. směně nechal po 5 metách zdarma obsadit mety a pak uzavřel směnu 2 strike outy a jedním autem na jedna. V 7. směně zkáza dokonána po 5 single hitech a 2 homerunech.

 

 

Havlíčkův Brod : Eagles Praha (3:8)

V druhém zápase nastupujeme stejně v nejsilnější sestavě. Průběh je podobný, na pálce se neprosazujeme, máme 8 strike outů z 21outů a odpalů poskromnu. Ve 4. směně využívá zaváhání nadhazovače O. Dibelka a pálí homerun. Následuje tripl od O. Hladíka a dvě mety zdarma. Vybojováváme stav 3:1. Dále už tempo diktuje soupeř a v 6. a 7. směně po sestavě odpalů láme naší obranu s konečným stavem 3:8. V dohrávce naskládáme sněhuláka do zápisu bez žádného odporu.

 

 

Neděle 12.5.201

Havlíčkův Brod : Tempo Praha (7:1)

Série dvoj zápasu pokračovala i v neděli. Havlíčkobrodským Hrochům byl soupeřem tým Tempo Praha.

Na pálce začínal hostující tým, který se nedokázal prosadit přes bezchybnou obranu a neprůchodného nadhazovače Jaroslava Müllera a to až do 4. směny, kdy se o první bod zápasu zasloužil Stoček P. na dva strike single homerunem. Ten rozpoutal, jako odpověď Hrochů, sérii bodů odstartovaných: BB Holobrádkem K. a odpaly: Dobrovolný J. st., Bíža Š., Dobrovolný J. ml., Musil T., (HB) Kadečka K., Dibelka O. a Müller O. Výsledek po 4. směně 6:1. Tento útok v podstatě rozhodl zápas. Skóre se měnilo až po 6. brodském útoku po zásluze Kadečky K., Dibelky O. a Hladíka O.na 7:1.

Tlak ze strany hostů přišel až v 7. směně. Tempo dokázalo stáhnout na dva outy 3body po homerunu, ale další útok přerušila neuvěřitelná průtrž mračen, která zastavila utkání na 75min. Po umírnění počasí začali úklidové práce, aby se mohl dohrát poslední out zápasu a mohl se začít zápas druhý. Na ten se, ale také nedostalo, protože druhý slejvák úplně zhatil práce všech hráčů Hroších i hráčů z Tempa, kteří se do úklidu zapojili také. U 1. zápasu se počítá konec 6. směny s výsledkem 7:1 pro Hrochy a druhý se překládá na náhradní termín čtvrtek 30.5.2013.

 

Čtvrtek 23.5.2013

Havlíčkův Brod : Junioři ČR (1:0)

Zápasy byli naplánované na podvečerní hodiny. Z předchozích výsledku z tabulky měli junioři ČR dobré výsledky a proto jsme je nepodceňovali i když přijeli 20 min před zápasem a nebyli dostatečně rozcvičení.

Sestava: Musil (6), Kadečka (3), Müller O. (2), Jelínek (8), Dibelka (9), Hladík (5), Dobrovolný st. (7),Kučírek P. (dp), Dobrovolný ml. (9),Müller J. (1).

V dohrávce 1. směny se na druhou metu dostává T. Musil po průpalu a chybě prvometaře. K. Kadečka posouvá odpalem Musila na třetí metu a sám dobíhá na metu druhou. První a poslední bod zajišťuje T.Musil po sebeobětovacím odpalu do pravého zadního pole.

Útok juniorské reprezentace je totálně zadržený výbornými nadhozy J. Müllera, kdy nedovolí dvěma pálkařům za sebou se prosadit, tím chodí junioři maximálně po čtyřech na pálku. Konečný výsledek 1:0.

Nejlepším útočníkem se stává K. Kadečka, 3odpaly ze 3 pokusů.

Nejlepším obráncem duo Müllermix po udržení čistého konta.

 

 

Junioři ČR : Havlíčkův Brod (2:5)

Sestava: Musil (6), Kadečka (3), Müller O. (2), Dibelka (8), Holobrádek J. (7), Krupka (dp), Bíža (4),  Hladík (5), Maštalíř (9) ,Müller J. (1)

Skóre se Hrochům otevírá hned v první směně po povedeném útoku. Kadečka získává první metu po čtyřech bólech. Müller O. ho sebeobětovací ulejvkou posouvá Kadečku na druhou metu a Dibelka stahuje Kadečku až na domácí metu po odpalu na spojku, která chybuje. Útok pokračuje hned v druhé směně Bížou. Po odpalu na středopolaře zaujímá první metu a po dalších nadhozech následně druhou, třetí a domácí po nechycených nadhozech. Ve čtvrté směně opět Bíža obsazuje po triplu třetí metu. Hladík propaluje druhou metu a tím Bíža skóruje.

Junioři bodují až v páté směně po chybách na první metě, nechycených nadhozech a dvoumetovým odpalem stahují na 2:3.

Hroši v sedmé směně přidávají dva body po čtyřmetovém odpalu Musila a dotlačeného O.Müllera po ulejvce a nechycených nadhozech. Skóre zůstalo i po dohrávce juniorů 2:5.

 

Sobota  25.5.2013

Havlíčkův Brod : Kunovice (5:6)

Hroši začínají další víkend v domácím prostředí, které jim přidělil los. V sobotu vítali Kunovice, se kterými mají různorodé bilance. Například na konci sezony 2008 Kunovice poslali Hrochy, po play out serii, do druhé ligy 2:3 na zápasy. Ale buďme bez předsudků.

Sestava: Musil (6), Müller O. (2), Jelínek T.(8), Kadečka (3), Dibelka (4), Hladík (5), Dobrovolný st. (7), Dobrovolný ml. (9), Bíža (dp) ,Müller J. (1).

Soupeřův první útok byl překvapující. První pálkař Fecko pálí vysoký odpal na pravého polaře, který z neznámých důvodů pouští balón a pálkař pokračuje na druhou metu, kterou získává. Rozladěnou obranu uklidňuje Müller J. strikeoutem. Další pálkaři se však prosazují po krátkém odpalu a homerunu další dva body do Kunovické kasy. Pátý pálkař pálí do pravého pole vysoký míč, který po chybě nebyl chycen a pálkař obsazuje druhou metu. Běžec dobíhá z druhé mety po průpalu vnitřního pole a zvyšuje náskok na 0:4. Přichází druhý a třetí hozený strike out. Pole nepodrželo.

Hroši odpovídají po jasných hitech T. Musila,  O.Müllera a O. Dibelky a vracejí Hrochy do kontaktu na 2:4. Stejný útok potvrzují i v druhé směně. Dobrovolný J. st obsazuje po čtyřech špatných nadhozech první metu, ze které posouvá po ulejvce na druhou, ze které skóruje po dvoumetovém odpalu Bíži. Čtvrtý bod Hrochů stahuje O. Müller po nechyceném odpalu na short stopa.

Ve čtvrté směně soupeř jedenkrát boduje po dvou odpalech a krádeži druhé mety. Stav 4:5. Do páté směny se skóre nemění.

Přes usilovné pokusy se daří bodovat pouze single homerunem K.Kadečky, kdy srovnal na 5:5.

V začátku poslední směny Hrochům vypálil rybník O. Bláha jednobodovým homerunem a zvýšil Kunovicím náskok o bod.

Hroši si přáli aspoň time break, ale bodem neodpověděli. Konečné stav 5:6.

 

 

Havlíčkův Brod : Kunovice (7:3)

Druhý zápas byl z jiného soudku.

Sestava: Dibelka (5), Krupka (1), Jelínek T.(8), Kadečka (3), Musil (6), Holobrádek J. (7), Dobrovolný ml. (9), Kučírek P.(2), Maštalíř D. (4).

Kunovice se nemohou prosadit přes T. Krupku na nadhozu. Štěstí se na ně usmálo po 3 odpalech po sobě jdoucích, které zvedli stav na 0:1. Vzápětí náš Holobrádek J. pálí, jako odpověď jednobodový homerun. Od druhé směny se snažíme hrát techničtěji a soupeře rozkládáme metami zadarmo a krádežemi. Vše vrcholí v 5. směně po 3 dobězích. Kunovice střídají nadhazovače. Tento tah Kunovické obraně nevychází a Hroši skórují ještě dvakrát.

Soupeř tlačí ještě v 6. směně a po dvou odpalech a jedné chybě, po které se povrchově zranil T. Musil, Kunovice dvakrát boduje. Konečný stav zápasu je 7:3

 

Neděle 26.5.2013

Havlíčkův Brod : Spectrum Praha (5:12)

Soupeřem Hrochů je aktuální mistr ligy a patří mu prvenství v tabulce pro letošek.

Sestava: Musil (6), Krupka (1), Jelínek T.(8), Kadečka (dp), Dibelka (9),

Holobrádek J. (3), Hladík O. (5), Kučírek J.(2),Dobrovolný st. (7), Maštalíř D. (4).

První směna byla bohatá na body. Spectrum třikrát boduje, po dvou hitech obrana chybuje. Hroši odpovídají čtyřmi body po hitech Musila, Kadečky, Hladíka a metou zdarma Jelínka. V druhé směně přidáváme na dva outy po situaci 1-3 krádeží domácí mety.

V dalších směnách se prosazuje prvních 5 pálkařů (Mertl, Vácha, Kolkus, Voborník a Petr) zbytek drží pole zkrátka. Bodují ve směně třetí třemi body, čtvrté a páté jedním bodem a v šesté směně pěti body. Konečný výsledek po 6. směně 5:12 a 6:12 na hity.

 

 

Havlíčkův Brod : Spectrum Praha (6:12)

Sestava: Müller O. (2), Musil (6), Jelínek (8),  Kadečka (DP), Dibelka (5), Holobrádek J. (3),  Bíža (4),  Dobrovolný st (7), Dobrovolný st (9), Müller J. (1)

Do druhého zápasu nastupujeme v plné sestavě (kromě dlouhodobě zraněného P. Justa viz Ledenice 1.5.).

 

První útok soupeře je podpořen chybou nadhazovače a dvěma nechycenými nadhozy chytače. Z bezbodové směny je stav 0:2.

Hroši začínají dohrávku 1. směny. O.Müller pálí tripl.Ten je stažen po odpalu Kadečky. Útok završuje dvoubodovým homerunem Dibelka. Stav po 1. směně 3:2.

Hosté útočí i v druhé směně a bodují opět dvakrát po třech odpalech. Ve čtvrté směně přidávají dvoubodový homerun. V páté a šesté směně po dvou chybách obrany pouštíme po jednom bodu a v sedmé směně dostáváme čtyři body po sérii průpalů.

Na to odpovídáme třemi body: Krupky metou zdarma, Hladíkovým dvoumetovým odpalem a O. Müllerovým čtyřmetovým průpalem  do plotu. Značný náskok soupeře jsme už nedohnali. Stav 6:12.

_