Hroši ve čtvrtfinále play-off zdolali Eagles Praha a jsou v semifinále!

Ve čtvrtfinále extraligového play-off, hraného na dva vítězné zápasy, nastoupili Hroši proti pražským Eagles. Série začala sobotním utkáním v havlíčkobrodské Hippos aréně a pokračovala v neděli v Praze. Všechny zápasy byly velmi vyrovnané a dramatické, jak se na play-off sluší a patří. Přestože oba týmy disponují velmi slušnou ofenzivní silou, perfektní výkony nadhazovačů obou celků nedovolily v ani jednom utkání žádnou velkou přestřelku. Český reprezentant Jonáš Mach v dresu Pražanů i dánský reprezentant Kim Hansen v dresu Hrochů absolvovali bez střídání celou sérii a předváděli výkony světových parametrů.

Hroši HB – Eagles Praha        0:2

1

První zápas série přivítala havlíčkobrodská Hippos aréna. Zaplněná tribuna hnala domácí borce do útoku, dobře připravený soupeř však byl proti. Dlouhou dobu ukazovala světelná tabule stav 0:0, a to hlavně díky skvělému nadhozu na obou stranách, doplněném o spolehlivé zákroky v poli. Hroši byli blízko ke skórování ve 3. směně, soupeř ve 4., ale nakonec rozhodla až poslední 7. směna. Hosté z Prahy v ní dokázali po zaváhání domácí obrany dvakrát skórovat a rozhodnout tak defenzivní bitvu ve svůj prospěch.

Jelínek                 1-2, BB

Just                     1-3, 2B

Hansen               7 IP, 2 H, 0 ER, 9 K

 

Eagles Praha – Hroši HB         2:3

2

Série se přesunula v neděli na hřiště pražských Eagles. Hrochy čekal nelehký úkol, aby jim neskončila sezóna, museli dvakrát vyhrát. V zápase domácí celek dvakrát vedl, ale Broďáci dokázali vždy hned v následující směně reagovat. Utkání tak skončilo nejtěsnějším rozdílem pro Hrochy a o vítězi čtvrtfinálové série muselo tedy rozhodnout třetí střetnutí.

Müller O.    1-3, 3B, RBI, R

Kadečka    1-3, HR, RBI, R

Hansen      7 IP, 6 H, 1 ER, 10 K

 

Eagles Praha – Hroši HB         1:3

3
Třetí rozhodující zápas série měl rozhodnout, kdo ze soupeřů vyzve v semifinále pražské Spectrum a komu skončí sezóna. Do zápasu šly na obou stranách prakticky stejné sestavy, jako v předchozích dvou duelech a sil již nebylo nazbyt. Hroši poprvé v sérii skórovali jako první a hnaní vidinou postupu již vedení nepustili. Skvělý obrat série tak byl dokonán. Ve čtvrtfinále byly k vidění tři krásné dramatické duely dvou vyrovnaných soupeřů a nikdo si nemohl být do posledního autu s ničím jistý. Excelentně odehrál na nadhozu všechna utkání v dresu Hrochů Kim Hansen, kterého doplnil bojovným výkonem celý tým. Brodské vítězné tažení posledních týdnů, tak stále nekončí. V semifinále čeká Hrochy mistr z posledních dvou let Spectrum Praha.

Just            2-3, R

Dibelka      2-2, R, HB

Hansen      7 IP, 3 H, 1 ER, 8 K

_