Hroši získali domácí pohár!!!

O vítězi poháru České softbalové asociace se rozhodovalo v neděli v tymHippos aréně v Havlíčkově Brodě. Předchozí dva kvalifikační turnaje rozhodly o účastnících finálové čtyřky, do které se podařilo proklouznout i Havlíčkobroďákům. Semifinálové dvojice Final Four tvořili Eagles Praha – SK Radotín a Spectrum Praha – Hroši Havlíčkův Brod. Vítězové si to rozdali ještě tentýž den ve finále o samotnou trofej. Za asistence kamer České televize byl k vidění ve všech třech zápasech softball plný tvrdých odpalů, krásných zákroků v poli a mnoha dramatických situací. Hroši se v konkurenci elitních soupeřů neztratili a hnaní perfektním publikem dokázali pohár vyhrát!!

Spectrum Praha – Hroši HB  4:8  (SEMIFINÁLE)

1

Hned na úvod se utkali Hroši s největším favoritem Final Four, vítězem poháru z minulého roku pražským Spectrem. Utkání nabídlo špičkový softball, který zvedal diváky ze sedadel. Borci z hlavního města v zápase dvakrát vedli, ovšem Broďáci, hnaní skvělým publikem, byli v útoku jak utržení z řetězu a tvrdými odpaly dokázali vždy vývoj otočit. Hned třikrát skončil míč z hroších pálek daleko za homerunovou bariérou (Kadečka, Just, Siwek). Domácí tak mohli slavit překvapivý postup do finále.

 

Siwek                  1-2, HR, 2 RBI, BB, 2 R

Just                     2-3, HR, RBI, BB, R

Krupka                2-3, 3B, 2 RBI

Müller J.              7 IP, 9 H, 2 ER, 6 K

 

SK Radotín – Hroši HB    3:5  (FINÁLE)

2

Z druhého semifinále vzešel soupeř Hrochů do finále. Tím se nakonec stali hráči Radotína, kteří zdolali krčské Eagles nejtěsnějším výsledkem 1:0. V samotném finále pokračovali od počátku nažhavení Broďáci v útočných manévrech a po homerunech Jelínka a Kadečky vedli již 3:0. Zkušený soupeř ovšem nic nezabalil a dokázal srovnat na 3:3. Drama se tedy konalo i v posledním utkání dne. Hrochům se podařilo v páté směně opět strhnout vedení na svou stranu a díky výbornému výkonu Jaroslava Müllera na nadhozu, doplněného o kvalitní obranu zbytku týmu, se skóre již neměnilo. Hroši tak mohli k radosti domácích fanoušků zvednout pohár pro vítěze nad hlavu a odstartovat zasloužené oslavy.

 

Müller O.   1-3, 3B, BB, R

Kadečka    1-2, HR, RBI, BB, HB, 2 R

Jelínek       1-4, HR, RBI, R

Müller J.    7 IP, 8 H, 2 ER, 5 K

FOTOGALERIE by Jaroslav Loskot zde…

_