Po prvním víkendu je stav semifinálové série Hroši HB – Spectrum Praha 1:1

Po historickém vítězství v domácím poháru vstoupili Hroši v uplynulém víkendu do extraligového semifinále play-off. Zde jim není soupeřem nikdo jiný, než největší favorit ligy a suverén posledních dvou ročníků, pražské Spectrum. Ovšem Broďáci, nabuzení pohárovým triumfem, chtějí navázat na výborné výkony z posledních zápasů a o postup do finále se bez respektu poprat. Po prvním víkendu je vše otevřené a v sérii hrané na tři vítězná utkání nemá ani jeden ze soupeřů k postupu blíže.

 

 Spectrum Praha – Hroši HB         4:5

11

Hroši si až do poloviny šesté směny vypracovávali soustředěným výkonem nadějný náskok a favorizovaný domácí tým se stále ne a ne prosadit. Stačil ovšem jeden povedený útok Spectra a k nadšení domácích fanoušků bylo skóre po šesti odehraných směnách opět srovnáno. Stav se nezměnil ani po směně sedmé a tak musel rozhodnout tiebreak. Pražský celek, nabuzen heroickým vyrovnáním těsně před koncem zápasu, chtěl dokonat obrat a urvat vítězství na svou stranu. Ovšem Hroši sehráli nastavenou směnu brilantně jak v obraně, tak v útoku a nakonec se přece jen mohli radovat oni.

Dibelka                3-4, HR, 2B, 3RBI, 2 R

Jelínek                1-3, BB

Siwek                  1-4, 2B, RBI

Müller J.              7 IP, 8 H, 4 ER, 7 K

Hroši HB – Spectrum Praha         3:7

12

Po sobotní výhře na hřišti soupeře se v neděli v domácí Hippos aréně snažili Hroši úspěch zopakovat, což by znamenalo velmi slibné vedení v sérii 2:0. Plná tribuna hnala domácí za úspěchem, ovšem tentokrát se štěstí otočilo k Hrochům zády. Několik tvrdých hitů Broďáků skončilo outem, naopak soupeř dokázal obsazovat mety všemi možnými způsoby a odvážným během tlačil na domácí obranu. Přesto byl stav po pěti odehraných směnách 2:2 a favorit z hlavního města měl velké obavy z druhého neúspěchu v semifinálové sérii, který by pro jeho plány na obhajobu titulu znamenal velké komplikace. Ovšem stejně jako o den dříve v Praze, tak ani v neděli v Havlíčkově Brodě, se domácí diváci na konci neradovali. V úvodních zápasech tedy zvítězil vždy hostující tým a semifinálová série je nyní vyrovnaná 1:1. Příští víkend, který rozhodne o postupujícím do finále, se fanoušci můžou těšit na další dramatické boje. Hroši, kteří letos proklouzli do play-off na poslední chvíli, vítězi základní části zle zatápí a budou se nadále rvát o překvapující vítězství v sérii.

Kadečka    1-3, HR, RBI, R

Siwek         1-3, 2B, 2 RBI

Just            1-3, R

Hansen      6 IP, 6 H, 2 ER, 5 K

 

_