DALŠÍ ZLATO DO HROŠÍ SBÍRKY

kadeti MČR Ledenice 2013Softballové týmy Hrochů zažívají mimořádně vydařený podzim. Po té co před týdnem vybojovali titul mistra republiky žáci, dosáhli stejného úspěchu o týden později i kadeti. Zisk titulu v této nejprestižnější mládežnické kategorii je nesmírně cenný, navíc se mladým Hrochům podařila obhajoba z loňského roku.

Hroši si vítězstvím v základní části Extraligy zajistili Wedding Party Dresses Sale postup přímo do semifinále play-off a v sérii hrané na dva vítězné zápasy porazili Bulldogs Lednici 12:2 a 5:1 a postoupili do finále. V něm se broďáci střetli s Mostem, tedy se stejným soupeřem jako v loňském roce. Finále nabídlo výbornou podívanou se spoustou bodů na obou stranách. Most šel v úvodní směně do vedení 2:0, ale odpověď Hrochů byla drtivá a pěti body otočili skóre na 5:2. I v dalšíchútocích zasypávali Hroši soupeře jedním odpalem za druhým a navýšili náskok na 8:2. Teprve v závěru dokázal Most zkorigovat Pink Evening Dresses na konečných 12:6. Hrdinou zápasu se stal brodský nadhazovač Petr Kučírek, který nejenže finále spolehlivě odházel, ale navíc přidal v útoku dva homeruny.

Aktuální bilance mládežnických oddílů jsou tituly žáků a kadetů a bronz juniorů do 22 let. Posledním želízkem v ohni budou junioři do 19 let, kteří pocestují bojovat o cenné kovy do Chomutova.

 

_