Archiv 2004

ROK 2004

Do halové sezóny vítězně
Datum 20.12.2004 11:12
Autor Šnelly Dušan

Úvodním turnajem začala o víkendu v Praze softbalová halová sezóna žáků.

Brodští Hrošíci nenašli ani v jednom zápase přemožitele a připsali si první výhru. Jiskra postupně zdolala vlastní B tým 20:15, Spectrum Praha A porazila 18:15, Karlovy Vary 19:12, Chomutov 18:9 a Spectrum B 22:7. V boji o Purple cocktail dresses Red cocktail dresses do finále otočili Hrošíci nepříznivý vývoj zápasu s Karlovými Vary, když již prohrávali 0:11, aby nakonec zvítězili 20:18. Vary si i přesto v opravě zajistily rovněž postup do finále, ale i do třetice na broďáky nestačily a Hrošíci je porazili 11:10. B tým Hrošíků tvořené žáky pátých tříd ZŠ Štáflova obsadilo s bilancí dvou výher a čtyř porážek páté místo.
Hroši se dali dohromady
Datum 26.11.2004 10:53
Autor Šnelly Dušan

Čerstvý nováček první softballové ligy, TJ Jiskra Hroši Havlíčkův Brod, získal pro příští historickou sezónu první velkou posilu.

“Generálním partnerem Hrochů se stala známá brodská stavební firma Chládek-Tintěra s.r.o. Právě společné logo firmy a softballistů stálo na začátku dnešní spolupráce. Dá se tedy říci,že brodští Hroši spojili své síly,“ uvedl trenér Dušan Šnelly.

Prvním společným hráčským úlovkem Hrochů je slovenský reprezentační nadhazovač Robin Rosenbaum,který bude od příští sezóny hájit barvy Jiskry.Rosenbaum již stihl nastoupit v dresu Hrochů na populárním turnaji O havlíčkobrodskou bečku.
Softbalisté Brodu na radnici
Datum 26.10.2004 10:53
Autor Šnelly Dušan

Ve středu 27. října budou na radnici v Havlíčkově Brodě přijati starostou města úspěšní softbalisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

Senioři v letošním roce postoupili do nejvyšší české soutěže a junioři v dresu české republiky vybojovali stříbro na ME ve Francii.
Softbalová elita v Brodě
Datum 16.10.2004 11:00
Autor Šnelly Dušan

O víkendu se uskuteční v Havlíčkově Brodě třináctý ročník softbalového turnaje mužů Havlíčkobrodská bečka.

„Turnaj proběhne na hřišti Dukla za účasti 16 družstev. Mezi přihlášenými je i šest prvoligistů a B tým juniorské reprezentace. K největším favoritům budou patři oba finalisté letošní I. ligy, čerstvý mistr a druhý celek z PMEZ Chomutov a vicemistr FEL Praha. Domácí Jiskra hraje ve skupině D společně se Slávií VŠ Plzeň, Ekonomem Praha a juniory ČRB,“ uvedl trenér brodských Hrochů Dušan Šnelly.

Brodský tým vstupuje do turnaje v sobotu v 11.00.

Finále je pak na programu v neděli, začátek utkání bude zavíslý na přízni počasí.

Hlavním sponzorem je rovněž tradičně Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, výrobce piva Rebel.
Pohárový double Hrochů
Datum 11.10.2004 15:26
Autor Šnelly Dušan

Závěrečným podnikem softballové sezóny bylo poslední kolo Českého poháru žáků a kadetů o uplynulém víkendu v Praze.

„Zatímco žáci si již s předstihem zajistili celkové prvenství a v Praze tak dostalo příležitost družstvo, se kterým se počítá pro příští rok, kadeti pokud chtěli rovněž zvítězit museli v posledním kole vyhrát,“ vysvětloval trenér Dušan Šnelly ambice obou brodských týmů Hrochů. Omlazení žáci obsadili s bilancí dvou výher a stejným počtem porážek solidní čtvrté místo.

Kadeti vyhráli svoji skupinu,když porazili ZŠ J.Wericha Praha 3:1 a Jindřichův Hradec 10:0.

Ve čtvrtfinále si poradili se Satalicemi Praha 15:0. V klíčovém semifinálovém utkání porazili po nejlepším výkonu a dramatické koncovce domácí Spectrum Praha 3:2 a postoupili do finále.V něm se střetli se Sezimovým Ústím a když v poslední minutě benjamínek družstva Ondřej Balada získal jediný bod zápasu, mohli se začít Hroši radovat z dvojnásobného pohárového úspěchu.
Brodští softbalisté v první lize
Datum 24.9.2004 18:18
Autor Šnelly Dušan

Postupová matematika pro softballisty Hrochů Havlíčkova Brodu byla před uplynulým víkendem jasná. Pokud uspějí byť v jediném zápase, postupují do I. ligy.

Tento úkol splnili hned v prvním duelu a pojistili ho pro jistotu dalšími třemi výhrami. V příštím roce budou hrát nejvyšší soutěž , což se naposledy v Jiskře Havlíčkův Brod, pod jejímiž křídly Hroši hrají, podařilo zápasníkům před dvaceti lety.

Hroši – Litvínov 2:1 po 2. rodloužení

Jiskra vědoma si důležitosti utkání hrála poněkud křečovitě a dlouho se nedokázala v útoku prosadit. Tento úkol splnili hned v prvním duelu a pojistili ho pro jistotu dalšími třemi výhrami. V příštím roce budou hrát nejvyšší soutěž , což se naposledy v Jiskře Havlíčkův Brod, pod jejímiž křídly Hroši hrají, podařilo zápasníkům před dvaceti lety.

Hroši – Litvínov 2:1 po 2.prodloužení

Jiskra vědoma si důležitosti utkání hrála poněkud křečovitě a dlouho se nedokázala v útoku prosadit. V obraně ale také nedovolila soupeři ani bod a tak byl stav po 7 směnách 0:0.Rovněž první prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak teprve ve druhém nastavení, tedy až v deváté směně Jiskra konečně prolomila obranu Litvínova a dvakrát skórovala.Soupeř v dohrávce dokázal pouze korigovat jedním bodem na 2:1 a Hroši se mohli radovat z postupu mezi elitu.

Hroši – MFF Praha 11:1

Hroši již zbavení nervozity nedali soupeři žádnou šanci a zvítězili předčasně rozdílem deseti bodů po páté směně.

Hroši – Kunovice 8:2

Ve vítězném tažení pokračovala Jiskra i v neděli a s přehledem si připsala další výhru.

Hroši – Meteor Praha 2:1
Hroši juniorskými mistry republiky
Datum 18.9.2004 13:47
Autor Šnelly Dušan

Titul juniorského mistra republiky byl až do uplynulého víkendu poslední, který ještě chyběl ve sbírce softballistů Jiskry.

Po letošním MČR jehož dějištěm byla Choceň a Kostelec n. O. to již neplatí a sbírka je již kompletní. V konkurenci třinácti celků totiž mistrovský titul vybojovali softballisté Jiskry.

Hroši suverénně vyhráli svoji základní skupinu a po výhrách nad Iuridicou Praha 15:0 a Hradcem Králové 11:0 postoupili přímo do semifinále. Jejich soupeřem bylo pražské Tempo. Šest směn svítil na ukazateli skóre stav 0:0 a tak rozhodnutí padlo až v úplném závěru, kdy reprezentant Bohumír Adamec svým odpalem zařídil výhru 2:0 a postup do finále.

Soupeřem Broďáků byl další pražský celek Spectrum Praha. Po bezbodovém úvodu Jiskra poprvé a naposled na mistrovství inkasovala bod na 0:1. Vzápětí však Tomáš Siwek dlouhým odpalem stáhnul dva body a těsný náskok zásluhou nadhazovače Jaroslava Müllera drželi Hroši až do koncovky zápasu. Konečnou podobu výsledku dal další reprezentant v sestavě Jiskry Tomáš Tatýrek, který zvýšil na konečných 3:1.

Zajímavostí je fakt,že v družstvu bylo několik hráčů, kteří za posledních šest let byli postupně u všech mládežnických titulů od žáků přes kadety,dorost až po juniory.

Sestava: J. Müller, O. Müller, Jelínek, Siwek, Voborník, Hyžák, Tatýrek, B. Adamec, Řípa, Kováč, Vlach, Hladík, Liška
Hrochům chybí jedno vítězství do postupu
Datum 15.9.2004 13:45
Autor Šnelly Dušan

Softballisté celku Hroši Jiskry Havlíčkův Brod byli opět stoprocentně úspěšní a zvítězili o víkendu v Příbrami a v Praze na Tempu.

Hroši – Příbram 12:2

„Přestože jsme se rozjížděli poněkud pomalu a v po první směně dokonce prohrávali 0:2, skončilo utkání nakonec naší jasnou výhrou v páté směně,“ uvedl trenér Hrochů Dušan Šnelly.

Hroši – Tempo Praha 4:0

„Náš nadhazovač Michal Parkán znechutil hráčům Tempa jejich útočné snažení a podruhé v krátké době jsme udrželi s tímto soupeřem čisté konto. V útoku se nám podařilo zužitkovat několik útočných akcí,“ dodal brodský kouč.

V tuto chvíli chybí Hrochům k definitivní jistotě postupu do I. ligy již jen jediné vítězství ve zbývajících šesti zápasech. Tento poslední krok budou mít možnost udělat tento víkend,kdy zajíždějí opět do Prahy.
Brodští softballisté pomohli ke stříbru
Datum 5.8.2004 14:03
Autor Šnelly Dušan

Se stříbrnou medailí se vrátili juniorští reprezentanti České republiky z Mistrovství Evropy v softbale v Paříži.

Přestože neobhájili titul z před dvou let, hlavní úkol postoupit na světový šampionát do Kanady splnili.

V týmu vicemistrů Evropy reprezentovala oddíl i město čtveřice hráčů brodské Jiskry Ondřej a Jaroslav Müllerové, Tomáš Voborník a Bohumír Adamec. Navíc v roli trenéra působil Dušan Šnelly.

„Postoupili jsme až do finále bez zaváhání, když jsme si postupně poradili s Francií, Dánskem, Slovenskem,Velkou Británií, Ruskem a Izraelem. Bohužel ve finále nám mladí Dánové oplatili porážku ze skupiny a po výsledku 7:3 získali poprvé titul mistrů Evropy,“ komentoval průběh turnaje Dušan Šnelly.Trojlístek postupujících na MS,které se uskuteční v červnu příštího roku doplnila domácí Francie.
HROŠÍCI VICEMISTRY ČR
Datum 3.7.2004 08:05
Autor Šnelly Dušan

Po dorostencích mají za sebou úspěšné vystoupení na MČR i softbaloví žáci brodské Jiskry.

Po loňském bronzu si letos v Karlových Varech o jedno místo polepšili a nebyli daleko od vítězství celkového. V pátečním úvodním klíčovém zápase ve skupině zvítězili mladí Hroši nad Spectrem Praha 9:2, v sobotu přidali výhru nad domácími Karlovy Vary 14:6 a postup do finále pečetili výhrou nad Chomutovem 8:0. Finálovým soupeřem Jiskry se stal pražský Altron Krč. V zápase na tuto kategorii skvělé úrovně dlouho drželi oba nadhazovači čisté konto. Teprve předposlední směna přinesla rozuzlení. Brodský chytač neudržel nadhozený míč a soupeř získal po tomto jediném zaváhání Jiskry vítězný bod zápasu. I přes finálovou porážku 0:1 byli trenéři s výkonem i výsledkem svého týmu spokojeni. Brodský Dibelka byl navíc vyhlášen nejlepším nadhazovačem mistrovství.
HROŠI OBHÁJILI TITUL MISTRA ČR
Datum 1.7.2004 12:22
Autor Šnelly Dušan

Skvělého úspěchu dosáhli softballisté Jiskry Havlíčkův Brod, kteří v Kostelci nad Orlicí obhájili titul Mistra ČR v kategorii dorostu.

Způsob, jakým titul vybojoval,i byl doslova impozantní, když všechny své soupeře jednoznačně přehráli.

V úvodním zápase porazila Jiskra Iuridicu Praha 12:0, poté uštědřila tvrdou lekci domácímu Kostelci po výsledku 18:2. Podobným průběh měl i zápas s Pardubicemi, které Hroši vyprovodili 16:0 a v souboji o první místo ve skupině deklasovali Tempo Praha 17:0.

V nedělním souboji o přímý postup do finále pocítil sílu Hrochů i největší soupeř Spectrum Praha.Tradiční rival odešel poražen po exhibičním výkonu broďáků 10:0 a musel do oprav.

Ve finále se podle očekávání střetli opět oba favorité, a i když tentokrát kladlo Spectrum větší odpor nežli ráno, na Jiskru to stejně nestačilo, a tak po výsledku 7:1 obhájili brodští softballisté titul.

Nejlepším nadhazovačem byl vyhlášen brodský Adamec, nejužitečnějším hráčem pak kapitán Jiskry Voborník.
V sobotu dvě výhry, v neděli odloženo
Datum 8.6.2004 20:12
Autor Šnelly Dušan

Poprvé se letos představili softballisté Jiskry v domácím prostředí a tuto výhodu zúročili zatím ve dvě výhry.

Nedělní odvety se z důvodu nezpůsobilosti hřiště odložily na náhradní termín. Soupeřem Hrochů byl pražský Meteor a Litvínov.

Hroši – Meteor Praha 6:3

Papírově jasná záležitost domácí Jiskry se změnila v nečekané trápení a boj až do poslední směny. Hroši do poloviny utkání prohrávali a teprve předposlední šestá směna přinesla definitivní rozuzlení a povinné vítězství nad předposledním celkem druhé ligy. Jiskře se tentokrát zápas vůbec nepovedl, chybovala jak v útoku, tak v obraně.

Hroši – Litvínov 4:2

Ve druhém zápase se výkon Jiskry změnil jako mávnutím kouzelného proutku. Ve skvělém zápase otočili Hroši z 0:2 na konečných 4:2 a připsali si výhru nad soupeřem, se kterým se mu v minulosti příliš nedařilo. Svým prvním homerunem se blýskl J. Dobrovolný.
Holandská prověrka českých sotbalistů
Datum 31.5.2004 16:59
Autor Šnelly Dušan

Poslední prověrkou před červencovým Mistrovství Evropy ve Francii bude pro softbalové juniory ČR mezinárodní turnaj v holandském Utrechtu.

Ve výběru ČR bude mít silné obsazení i havlíčkobrodský softbalový celek Hroši Havlíčkův Brod.Společně s trenérem Dušanem Šnellym pocestují do Holandska i bratři Jaroslav a Ondřej Millerové,Bohumír Adamec a Tomáš Voborník. Navíc do výběru ČR“23“, který se turnaje rovněž zúčastní, byl nominován další borec Hrochů Pavel Just.
Upevní si Hroši prvenství?
Datum 20.5.2004 09:42
Autor Šnelly Dušan

Od pátku 21. do neděle 23. května bude Havlíčkův Brod dějištěm třetího kola Českého poháru kadetů a žáků v softballu.

Zatímco žáci budou bojovat o pohár tajemníka TJ Jiskra, kadeti obdrží pohár věnovaný deníkem Vysočina. Boje ve skupinách zahajují v pátek v poledne,finále žákovské kategorie je na programu v neděli od 12.45, finále kadetů začne ve 14.00.

„Po dvou odehraných kolech vedou obě družstva Jiskry tabulku Českého poháru a toto postavení si budeme chtít v domácím prostředí upevnit,“ prozrazuje trenér brodských Hrochů Dušan Šnelly.
Brodští Hroši se představí doma
Datum 14.5.2004 14:14
Autor Šnelly Dušan

O víkendu se poprvé představí v domácím prostředí softbalisté týmu Hrochů Havlíčkův Brod.

Na hřišti na Dukle nastoupí s cílem maximálně bodovat a udržet si první místo v tabulce.

„Klíčové zápasy budou proti Litvínovu, který nám moc nesedí a loni jsme s ním prohráli 4 z 5 zápasů,“ uvedl trenér Hrochů Dušan Šnelly.

V sobotu nastoupí Hroši k prvnímu duelu proti Meteoru Praha ve 12.00, s celkem Litvínova změří síly od 16.00. Odvety se hrají v neděli od 10.00 s Litvínovem a od 14.00 s Meteorem Praha.
HROŠI STÁLE V ČELE
Datum 12.5.2004 13:56
Autor Šnelly Dušan

I po dalších čtyřech zápasech drží softballisté Jiskry vedení v druholigové tabulce.

Tentokrát cestovali do Prahy,kde se střetli s domácím Tempem a „béčkem“ mistrovského Chomutova.

Hroši – Tempo Praha 4:2

Proti ještě loni prvoligovým domácím uhráli Hroši důležitou první výhru. Přestože v útoku to nebylo úplně ideální, precizní obranou si po celý zápas udržovali těsný náskok a utkání dovedli do vítězného konce.

Hroši – VS Chomutov „B“ 2:0

Proti soupeři posíleného o čtyři hráče áčka,včetně reprezentačního nadhazovače, sehrála Jiskra nejlepší zápas víkendu. Skvělou obranou nedovolila soupeři ani bod a sama v polovině utkání po nacvičeném signálu rozhodla o první letošní prohře Chomutova.

Hroši – Tempo Praha 9:7

V nedělní odvetě Hroši trochu podcenili úvod zápasu a po dvou směnách prohrávali 1:3. Obrat přišel v páté směně, kdy si Jiskra otevřela na hřišti doslova střelnici a otočila až na 9:3. Bohužel v poslední směně dovolili broďáci vlastními chybami domácím dotáhnout na 9:7 a utkání zbytečně zdramatizovali.

Hroši – VS Chomutov „B“ 3:6

Chomutov tentokrát prolomil obranu Hrochů hned v první směně a to hned třikrát. Jiskra se však nevzdala a v polovině utkání po homerunu M. Neumanna vyrovnala na 3:3, ale na obrat to bylo málo. Chomutov v závěru přidal další body a i on připravil Hrochy o letošní neporanitelnost.
Vyrovnané druhé kolo
Datum 10.5.2004 08:47
Autor Burda Zdeněk

V druhém kole 2.softbalové ligy zavítali Hroši na hřiště pražského Tempa, které loni sestoupilo z nejvyšší ligy. Sešli se tu týmy s nejlepší bilancí z prvního kola – Hroši, Tempo a Chomutov B.

První zápas, ve kterém se Hroši utkali s domácím Tempem, byl velkou tahanicí o každý bod. Oba týmy hráli bez chyb v poli a když už jeden tým skóroval, tak soupeř ihned odpověděl. V závěru za kratší konec přeci jenom tahali hráči domácího Tempa, kteří prohráli 2:4

“Vyrovnaný zápas, z naší strany v obraně až na dva malé výpadky takřka perfektní. Hra v útoku se nám však nedařila (až na výjimky – Musil, Adamec, Jelínek ), proto jsme se nedokázali více prosadit”. Zdeněk Burda V druhém zápase narazili Hroši na Chomutov B, který byl posílen o čtyři hráče z „A“ mužstva, včetně reprezentanta Matušky. Od první směny vše nasvědčovalo tomu, že pro oba týmy to bude těžký zápas. Skvěle házející nadhazovači obou týmů (Muller i Matuška) nedávali pálkařům moc šancí se prosadit. Hroši však nakonec dokázali zvítězit 2:0.
“Nejhezčí a nejvyrovnanější zápas víkendu. Výborně házející chomutovský Matuška a brodský Muller pálkařům prakticky nic nedovolili (dva hity za zápas na obou stranách) a tak zápas rozhodovali chyby, těch jsme se až na mojí VELKOU ? výjimku vyvarovali a využili bezezbytku chyb soupeře. Navíc perfektně zahranou squeeze play Tomáše Jelínka získali potřebný vítězný bod.”

Zdeněk BurdaV prvním nedělním zápase hráli dvěma výhrami uspokojení Hroši s týmem Chomutova. Zápas se však vyvíjel hned od samého začátku úplně jinak než v sobotu. Hroši sice hned v první směně skórovali a ujali se vedení 1:0 ale ještě v té samé směně, po sérii chyb, inkasovali hned tři body. Chomutov si už svůj dvoubodový náskok nenechal až do konce zápasu vzít a zvítězil 6:3. Chomutovský nadhazovač Matuška nedal po celý zápas brodským hráčům žádnou větší šanci (snad až na jednobodový homerun M. Neumana, který tím krásně oslavil svůj návrat do brodského „A“ týmu)

„Dá se říci, že zápas měl podobný charakter jako ten sobotní. Bohužel za začátku zápasu jsme udělali více chyb a i když jsme vyrovnali na 3:3 (nádhernou squeeze na dva striky – Neuman ) nedokázali jsme se již výrazněji na Matušku prosadit. Na rozdíl od soupeře, který pěti hity v posledních dvou směnách získal potřebný klid do dohrávky.“ Zdeněk BurdaPoslední zápas (proti Tempu) byl opět nervy drásající boj. Hroši museli celou první polovinu zápasu dotahovat soupeřův jedno až dvou bodový náskok. Naštěstí se v tomto zápase již vyhnuli chybám v poli a nenechali si (až překvapivě dobře pálícího)soupeře odskočit na větší bodový odstup. Svou útočnou sílu Hroši ukázali v dohrávce 5. směny, kdy po sérii odpalů (Burda, Neuman, Parkán, Kos), ulejvek a krádeží otočili vývoj zápasu na 7:3. V 6. směně přidali hráči Jiskry ještě dva body a vše se zdálo být jednoduché – 3 auty a konec. Tempo však nesložilo zbraně, naplnilo mety a snížilo na rozdíl pouhých dvou bodů. Hroši však nepodlehli panice a tento náskok již udrželi. Konečný výsledek tedy zní 9:7 pro Hrochy.

„Na začátku se nám nedařilo pálkařsky, ale v průběhu zápasu se nám podařilo prosadit a ukázat konečně sílu na pálce. Rozhodla pátá směna, kdy jsme rozpálili soupeřova nadhazovače a otočili celý line-up. Výpadkem Jardy Mullera na nadhozu jsme dovolili soupeři zápas zdramatizovat, ale ne dovést do vítězného konce. “ Zdeněk Burda Příští kolo sehrají Hroši na domácí půdě již tento víkend (15.-16.5.), kde se utkají s týmy Mostu a Meteoru Praha.
Sestava: Muller J., Parkán, Muller O., Just, Burda, Musil, Dobrovolný, Adamec, Kos, Jelínek, Neuman
HROŠI VEDOU LIGU!
Datum 3.5.2004 10:08
Autor Šnelly Dušan

Skvělým způsobem vkročili do nové sezóny softballisté Jiskry, když v Kunovicích zvítězili ve všech čtyřech zápasech a usadili se na čele druholigové tabulky.

Už výkony v přípravě naznačovaly, že letos mohou být Hroši černým koněm soutěže a úvod to jen potvrdil.

Hroši – Kunovice 5:4

Úvodní utkání provázela značná nervozita na obou stranách. Domácí posíleni o loni ještě prvoligového nadhazovače z Krče drželi s Jiskrou krok až do samého závěru, ale těsnou výhru si broďáci vzít nenechali.

Hroši – Příbram 9:3

Jasná záležitost Hrochů, kteří si s chutí zaútočili. Příbram zkorigovala až za stavu 9:0.

Hroši – Kunovice 1:0

Nedělní odveta byla ještě vyrovnanější, nežli první zápas. O všem se rozhodlo v polovině zápasu, kdy po odpalu kapitána Z.Burdy získal jediný bod zápasu juniorský reprezentant B. Adamec. Nadhazovač Jiskry M. Parkán udržel letos poprvé čisté konto.

Hroši – Příbram 4:0

Ani druhý nadhazovač Hrochů J. Müller se nechtěl nechat zahanbit a ani on nepovolil soupeři bodovat. Jiskře se sice v útoku nedařilo tolik jako v prvním zápasu, ale i tak bezpečně dovedla zápas do vítězného konce.
Brodští Hroši na špičce Českého poháru v softbalu
Datum 28.4.2004 17:34
Autor Šnelly Dušan

Po druhém kole Českého poháru v softballu kadetů a žáků drží obě družstva Jiskry Havlíčkův Brod vedení v tabulce.

Dějištěm druhého pohárového klání byly Karlovy Vary, které budou i pořadateli červnového MČR, a tak byla hra na umělé trávě a za umělého osvětlení podle slov trenéra Dušana Šnellyho vítanou generálkou.

„Družstvo kadetů odcestovalo citelně oslabené o svého klíčového hráče, nadhazovače Adamce a tak se jim velké šance nedávali,“ komentoval možnosti týmu Dušan Šnelly. Přesto nakonec příjemně překvapili a po výhrách nad Chomutovem 10:0, Satalicemi Praha 8:3 a Sezimovým Ústím 7:3 postoupili do finále, když na nadhozu se střídali věkem ještě žáci Dibelka a Šmejcký. Ve finále proti pražskému Spektru vedla Jiskra ještě čtvrt hodiny před koncem o dva body, ale nakonec vedení neudržela a podlehla 4:8. Žáci si až do finálového zápasu počínali zcela suverénně. Porazili Ostrov nad Ohří 14:1, Spektrum Praha 8:0, Chomutov 8:3 a domácí Karlovy Vary dokonce 15:0. „Pod dojmem snadných výher nastoupili do finále proti domácím Varům, které postoupily z druhé místa, nekoncentrovaně a dlouho prohrávali 0:2. Před dohrávkou zápasu pracně otočili na 4:2, ale náskok neudrželi a muselo se prodlužovat. V prodloužení se nám však přece jen podařilo získat vítězný bod na 5:4 a upevnit si tak vedení v ČP,“ uzavírá trenér Šnelly.
Do poháru vstoupili Hroši vítězně
Datum 22.4.2004 11:00
Autor Šnelly Dušan

V Praze byl zahájen nový ročník Českého poháru kadetů a žáků v softballu.

Oba týmy Jiskry vstoupily do nové sezóny skvělým způsobem a vybojovaly vítězství, které znamená vedoucí postavení Hrochů v tabulce ČP.

Kadeti postupně porazili ZŠ J.Wericha Praha 2:0,Sezimovo Ústí 4:3,Chomutov 10:1,Satalice Praha 11:1 a ve finále Spectrum Praha 3:2. Družstvo se opíralo o výkony nadhazovače R.Adamce.

Žáci v základní skupině přehráli Chomutov 15:3,Karlovy Vary 9:1 a podlehli Spectru Praha 1:2.Ve finále však Spectru vše vrátili i s úroky a zvítězili 8:2.
Brodské Hrochy zastavili až dánští Vikingové
Datum 20.4.2004 20:31
Autor Šnelly Dušan

Poslední prověrkou před zahájením druholigové sezóny byl pro softballisty Jiskry mezinárodní turnaj na pražském Tempu.

Hroši i tentokrát předvedli velmi slibný výkon a opět zle zatápěli prvoligovým celkům.

Ve skupině porazili Chomutov „B“ 6:4,remizovali se Spektrem Praha 3:3 a deklasovali domácí Tempo 14:1 . V semifinále se Jiskra střetla s dánský ligovým celkem Vikings Amager a její hráči sehráli svůj nejlepší zápas, přestože nakonec podlehli po prodloužení 1:2.

Už tento víkend zahajují mistrovské druholigové boje a Hroši cestují do Kunovic, kde se kromě s domácími střetnou ještě s Příbramí.
Memoriál Radka Štěpánka
Datum 7.4.2004 07:58
Autor Parkán Michal

Po uspěných přátelských zápasech v Jindřichově Hradci s týmy Pharaon Jindřichův Hradec a SK Sever Brno, kde Hroši porazili oba týmy (4:0, 6:1), absolvovali Hroši o víkendu prvoligový turnaj – Memoriál Radka Štěpánka v Praze na Krči.

Do skupiny jim byly přisouzeny týmy Chemie Praha a mistr republiky Chomutov.

Hned v prvním zápase narazili Hroši na Chemii Praha, která je dlouholetým prvoligovým účastníkem.

Hroši nastoupili do zápasu bez respektu a hned v prvních dvou směnách si vytvořili 4 bodový náskok, který se jim podařilo udržet bez větších problémů až do konce (zejména díky 14 strikeoutům nadhazovače Michala Parkána) a zajistit si tak vítězství 4:2.

Tato výhra byla důležitá, protože zajistila Hrochům účast v zápasech playoff s těmi nejkvalitnějšími týmy nejvyšší české soutěže.

Vzápětí sehráli Hroši druhý zápas , ve kterém se utkali s několika násobným mistrem ligy – Chomutovem. V tomto zápase šetřili oba týmy své nadhazovací jedničky. I přesto se však Hrochům nepodařilo na pálce prosadit a prohráli 0:7.

V prvním zápase playoff se proti Hrochům postavil jejich soupeř z loňské baráže o první ligu – Iuridica Praha. Hroši nezačali šťastně a hned v první směně inkasovali dva body a v dalších dvou ještě po bodu. Nedařila se jejich největší zbraň a to hra v poli. Velké množství chyb a impotence na pálce (když už se urodilo, tak vždycky na chlapa) měli za následek, že do šesté směny byl stav 0:4. Na začátku šesté směny však Hroši zvedli hlavu a několika dobrými odpaly zkorigovali na konečných 2:4.

V poslední směně sice Hroši ještě obsadili 1. a 3. metu ale ani jeden z těchto potencionálních bodů už nestáhli. Opět se tedy ukázalo, že na Iuridicu neumíme.

Druhý den ráno narazili Hroši na vicemistra z Radotína.Tento zápas měl rozhodnout, jestli budeme hrát o 5. nebo 7. místo. Radotín nechal „sedět“ svého prvního nadhazovače Aleše Jetmara a to se Radotínu ukázalo být osudné. Hroši vlétli do zápasu správně nažhaveni a několika po sobě jdoucími odpaly do zadního pole (Tomáše Kosa, Bohumíra Adamce a Zdeňka Burdy) si vytvořili 5 bodový náskok.

Hráči Radotína nebyli celý zápas schopni přejít přes skvěle házejícího M. Parkána, kterého podpořilo bez chyb hrající pole. Jediná slabší chvilka proběhla v dohrávce zápasu, kdy hráči Radotína (krásným trojmetovým odpalem a zbytečnou chybou pole) získali čestný bod a upravili výsledek zápasu na konečných 12:1.

V posledním zápase (o 5. místo) se Hroši utkali s domácím týmem Krče. Do tohoto zápasu Hroši opět vstoupili 3 body v úvodní směně. Soupeři opět nic na pálce nedovolil výborně házející Michal Parkán, a tak brodští softballisté poměrně lehce dokráčeli k výhře 8:2.

Co říci závěrem? V úvodních zápasech se Hroši trápili na pálce, ale chuť si rozhodně spravili ve zbytku turnaje a je vidět, že zimní příprava na stroji rozhodně přinese své ovoce. Hra v poli rozhodně nebyla tak kvalitní jak jsme u Hrochů zvyklí, doufejme že velké množství chyb bylo způsobené jen přechodem z tělocvičny na venkovní hřiště. Kvalitu a jen samou chválu si rozhodně zaslouží nadhazovač Michal Parkán, který suverénně vedl Hrochy k vítězství v každém zápase.

K dalšímu přípravnému turnaji cestují Hroši již tento víkend na pražské Tempo, pak je čeká týdenní odpočinek a první kolo ligy v Kunovicích.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>