Výroční zpráva 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA ODDÍLU SOFTBALLU TJ JISKRA HROŠI HAVLÍČKŮV BROD

2008

Rok 2008 přinesl softballistům Jiskry z pohledu výsledků celou řadu úspěchů,ale i některá zklamání.Takový ale sport je.Daleko důležitější pro chod oddílu je fakt,že se členská základna oddílu zvýšila a do dění v oddíle se zapojila celá řada rodičů,kteří obětavě pomáhali se zajišťováním softballových akcí .Navíc se opět podařilo vylepšit domovský stánek oddílu – Hippos arénu.

V kategorii mládeže si i letos Hroši udrželi postavení v absolutní republikové špičce.Mladší žáci přivezli z MČR v Českých Budějovicích bronzové medaile a starší žáci dokonce vybojovali v domácím prostředí titul Mistrů republiky a zvítězili i v prvoligové soutěži .Kadeti skončili na MČR v Chomutově na 5.místě a v první lize obsadili 2.místo.

Tým mužů dosáhl největšího úspěchu v historii oddílu,když se v domácím prostředí probojoval až do finále Poháru vítězů pohárů,kde podlehl holandskému Haarlemu.Paradoxně po tomto úspěchu přišlo zklamání v podobě nezdaru v barážové sérii o udržení v I.lize a tak po čtyřech letech nejvyšší soutěž opouštějí.Cíl pro příští rok je zcela jasný,okamžitý návrat zpět do Extraligy.

Pořadatelsky se oddíl výborně zhostil jak PVP mužů,tak i MČR starších žáků a je žhavým kandidátem na pořadatelství nejvýznamnější evropské softbalové události,ME mužů v roce 2010.

I letos se někteří hráči oddílu prosadili na poli reprezentačním.Nejcennější je úspěch Jaroslava Müllera,který v dánské Kodani vybojoval titul seniorského Mistra Evropy a připravuje se na MS mužů v příštím roce.Rovněž v juniorské kategorii měli Hroši zastoupení na MS v kanadském Whitehorse.V roli asistenta trenéra působil Dušan Šnelly a v hráčském kádru Petr Málek.Tým ČR skončil na 11.místě.Sportovní manažer oddílu Dušan Šnelly byl navíc po skončení MS jmenován ČSA novým hlavním trenérem juniorské reprezentace ČR na příští čtyřleté období.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>