Kostelec CUP 2014

Minulý víkend jsme se v kombinované kadetsko-juniorsko-mužské sestavě zúčastnili tradičního jarního turnaje Kostelec CUP. Jak se nám na prvním letošním turnaji po náročné zimní přípravě dařilo se dozvíte v článku.Windows 8 Standard Key

Vyrážíme z Brodu pouze jedním autem v sestavě Jára, Marinda, Talíř a Maší. Cestou nabíráme Síwu a o okolo desáté hodiny dorazíme do klasicky deštivého Kostelce, kde na nás už čeká zbytek týmu, který zde v pátek odehrál přípravný zápas s Joudrs.

Letos se turnaje zúčastnilo 8 týmů, z toho 2 ženské, jinak vesměs tradiční účastníci Kostelec CUPu. Loni se turnaj kvůli nepřízni počasí nekonal, předloni jsme skončili po jediné prohře třetí.

První zápas odehráváme s tuto zimu vzniklým týmem Mistrál – ženy. Zpočátku hodně pálíme, potom zkoušíme krátkou hru a v každé směně bodujeme. Nakonec vyhráváme 21:1, zápas odházel Róza.

Další zápas hrajeme s domácími Klackaři. Na pálce se nám daří, a v obraně také – Síwa, ani Kůča neumožňují soupeři ani jeden bod a tak vyhráváme s přehledem 9:0.

Poslední sobotní zápas odehráváme se slovenským Mask Pezinok. Tým je plný starších a zkušených hráčů softballu i baseballu. Pomalejší a hodně technický nadhoz nám dává zpočátku dost zabrat – v prvních dvou směnách dáváme jen dva body, ani v jedné se nám nepodařilo zužitkovat plné mety. Ve třetí měníme taktiku a začínáme hodně ulejvat. Krátká hra se nám daří skvěle, bodujeme a můžeme se trochu uklidnit a střídat. Do dohrávky páté směny nastupujeme s vedením 10:0 a čekáme rychlý konec. Masku se ale podařilo závěr trochu zdramatizovat a po několika chybách v poli udělají 4 body bez outu, takže si raději bereme oddechový čas na uklidnění. Po něm dobíhá běžec ze tři a máme čisté pole. To ovšem nedopouštíme už žádné další drama ukončujeme zápas třemi outy.

Díky bezchybné sobotě nastupujeme v neděli až po poledni a hrajeme rovnou o postup do finále. V něm jsme čekali spíše Lednické Buldoky, ti však v ranním zápase podlehli Klackařům a tak se opět potkáváme se včerejším soupeřem.

Naneštěstí pro nás se zápas zdaleka nevyvíjel stejně. Nedaří se nám na pálce, většina odpalů končí v rukavicích, nebo jednoduchými outy. Kostelečtí naproti tomu dvakrát skórují.

Do dohrávky zápasu nastupujeme vyhecovaní na maximum a kontrujeme dvěma doběhy. Zápas se tak prodlužuje o další směnu, ve které se soupeři daří bodovat hned třikrát. Dva body dáváme i my, pak je bohužel out po pěkném odpalu Marek na druhé metě a po něm po parádním odpalu i Iredu na třetí. Nejlepší a nejnapínavější zápas turnaje tak prohráváme 5:4 a do finále se letos zase nedostaneme.

Do zápasu zklamaných nastupujeme opět proti včerejšímu soupeři – Masku Pezinok. V útoku se nám daří více než včera, za celý zápas bodujeme jedenáctkrát. Soupeř pak dvakrát, z toho jednou po homerunu.

Končíme tak opět na třetím místě, tentokrát je to však upřímně zklamání. Turnaj nakonec vyhrává Mistrál Praha, když před plnou tribunou na A hřišti poráží Klackaře 6:2.

A kdo že to hrál nejlíp? Kadetsko – juniorsko – mužská sestava, na prvním letošním turnaji rozhodně ukázala, že umí hrát kvalitní softball. Petr Kučírek a Jan Hospodka patří již tradičně k dobrým pálkařům, k nim se tentokrát, s několika tvrdými odpaly, přidal i Marek Rosenkranz. Šimon Urbánek si zase celkem bez problémů poradil s celovíkendovým postem spojky v mužské soutěži. Ze starších rozhodně Lukáš Mariška, který je standardní oporou brodského “Béčka”.

Sestava: Iredu Battumur, Honza Hospodka, Petr Kučírek, Lukáš Mariška, Vojta Mašita, Dan Maštalíř, Dominik Müller, Jaromír Pešout, Marek Rosenkranz, Tomáš Siwek, Šimon Urbánek, Bohouš Vladyka.

Realizační tým: Václav RosenkranzWindows 8 Enterprise Key

Průběh turnaje na Interpohár.cz

_