HROŠI VYBOJOVALI TŘETÍ MÍSTO V EXTRALIZE

Brodští softballisté podruhé v historii vybojovali medailové umístění v naší nejvyšší soutěži a zajistili si tak postup do pohárové Evropy i v roce 2015. V semifinálové sérii sice nestačili na obhájce titulu Chomutov a dost smolně prohráli 1:3 na zápasy, zklamání si však vynahradili v souboji o třetí místo, když porazili Tempo Praha 2:0 na zápasy.

Hroši – Tempo Praha 2:0 (11:0 a 5:3)

Úvodní zápas se odehrál v Praze a kromě boje o medailové umístění se hrálo i o postup na Super Cup 2015. Hroši povolali na tuto sérii k Novozélanďanu Campbellu Gibsonovi i svého druhého zahraničního nadhazovače Kima Hansena z Dánska. Hvězdné nadhazovací duo Hansen-Gibson byl pro Tempo takřka neřešitelným oříškem. V prvním zápase Hansen zápas rozjel a Gibson uzavřel, aniž by dovolili domácím skórovat. Naopak Hroši po vyrovnaném úvodu rozjeli pálkařskou exhibici, T.Siwek a K.Kadečka ji okořenili homeruny a výsledkem byl debakl Tempa. Odveta v Hippos aréně byla daleko vyrovnanější. Hroši šli zásluhou dvojice Joshua Kingi a Tomáš Jelínek do vedení 1:0 již v první směně. Tempo ale ve třetí otočilo homerunem dalšího Novozélanďana Joshua Nia, který letos hostoval na Super Cupu za Hrochy stav zápasu na 1:2. Ve čtvrté směně po odpalu A.Vokála se stav opět měnil a vedení se stěhovalo zpět na stranu Hrochů na 3:2. V páté dokázalo Tempo ještě vyrovnat na 3:3, Hansena vystřídal Gibson a do konce zápasu již nepustil žádného pálkaře soupeře do hry. Hroši rozhodli v dohrávce páté směny, kdy po odpalu P.Justa získali dva doběhy a stav 5:3 byl již stavem konečným.

Přestože Hroši tajně doufali v premiérovou účast ve finále Extraligy, lze jejich letošní působení hodnotit jako velmi podařené. Na Super Cupu v Holandsku jako nejlepší český účastník vybojovali čtvrté místo, v domácím Poháru ČSA došli až do finále, kde těsně prohráli se Spectrem Praha a v Extralize berou Hroši bronz. Řada hráčů áčka mužů navíc vybojovala titul v juniorské Extralize.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

_