HROŠI MISTRY REPUBLIKY

Mladí brodští softballisté obhájili o tomto víkendu v Praze ve finále Extraligy žáků mistrovský titul a jejich nadvláda v této věkové kategorii trvá nepřetržitě již tři roky.

Hroši, kteří v základní části Extraligy obsadili druhé místo vstoupili do play-off až v semifinále, kde si po jistém výkonu poradili 2:0 na zápasy (5:1 a 8:3) s Kostelcem n.O. a postoupili do finále. Jejich soupeřem se stal podle očekávání vítěz základní části Most, se kterým měli Hroši letos pasivní bilanci. Finálový zápas byl ale zcela jasnou záležitostí malých Hrochů, kteří svého soupeře zcela převálcovali. Již v úvodní směně zasypali Most odpaly a ujali se vedení 4:0. V polovině zápasu po homerunu Kryštofa Tomka navýšili stav na 6:0 a zápas dokončili v exhibičním tempu výhrou 8:1. Nadhazovač Hrochů Dominik Šubrt byl po zásluze vyhlášen nejlepším nadhazovačem MČR.

Posledním hroším želízkem v ohni budou kadeti, kteří o tomto víkendu hrají o titul v domácí Hippos aréně. Hroši zvítězili v základní části Extraligy a v sobotním úvodním semifinále se střetnou v sérii na dvě vítězství od 17:45 se Spectrem Praha. Odveta se hraje v neděli v 10:45 dopoledne a ve stejný den je od 16:00 na programu finále, ve kterém by Hroši nechtěli chybět.

_