SOFTBALLISTŮM SKONČILA JARNÍ ČÁST SOUTĚŽÍ

Havlíčkobrodským softballistům skončila o tomto víkendu jarní část mistrovských soutěží. Týmu mužů se po výborném vstupu do Extraligy druhá polovina jarní části příliš nevydařila a z posledních osmi zápasů zvítězili Hroši pouze třikrát. V neúplné tabulce zaujímají šesté místo, tedy poslední místo zajišťující účast v play-off a budou o něj muset ve zbývajících osmi zápasech tvrdě bojovat. K dobru ale mají dva odložené zápasy s poslední Kotlářkou Praha. Hrochům v posledních zápasech citelně chyběly opory týmu K.Kadečka a T.Jelínek, kteří až do srpna budou hrát soutěž v USA a navíc se zranili Š.Bíža a T.Musil. Rovněž zahraniční posily dostaly v této části sezóny volno a objeví se až v play-off. Příležitost tak dostali juniorští reprezentanti D.Bukáček, J.Cabalka a J.Hospodka, pro které to byla vítaná zkušenost.

Z mládežnických týmů si nejlépe vedou kadeti, kteří během jara ani jednou neprohráli a suverénně vedou extraligovou tabulku. Junioři dokázali o tomto víkendu stoprocentně využít domácího prostředí své Hippos arény a po výhře ve třetím extraligovém kole se rovněž vrátili do čela soutěže. Družstvo žáků je zatím ve své extralize na druhém místě.

V červenci čeká na řadu Hrochů plnění si reprezentačních povinností. V současné době se již s národním týmem mužů chystá v Kanadě na úvodní zápas MS čtveřice Hrochů K.Kadečka, T.Jelínek, J.Müller a T.Voborník. Na červencovém juniorském ME v Mostu budou mít Hroši rovněž silné zastoupení, když byli nominováni D.Bukáček, P.Kučírek, J.Hospodka, M.Zakouřil, J.Cabalka a M.Jedlička.

Podzimní část soutěží zahájí jako první muži, kteří již v srpnu dohrají zbývající zápasy extraligy a v posledním srpnovém týdnu budou bojovat v evropském Super cupu. Od září pak vstoupí do play-off, pro které získali další zvučnou posilu. Barvy Hrochů bude hájit nejlepší pálkař loňského ME mužů dánský reprezentant Daniel Julenon.

_