HROŠI V SEMIFINÁLE PLAY-OFF

Havlíčkobrodští softballisté úspěšně zvládli nejdůležitější víkend sezóny, když ve čtvrtfinále Extraligy vyřadili pražské Tempo 2:0 na zápasy a postupem do semifinále si zajistili možnost bojovat i letos o medaile. Výraznou měrou Hrochům pomohl k postupu australský nadhazovač Tyson Duncan, který byl pro pálkaře Tempa jen těžko překonatelnou překážkou. V semifinále hrané na tři vítězné zápasy vyzvou Hroši aktuálně nejlepší český tým a obhájce titulu Spectrum Praha. Série začíná již tuto sobotu v Praze, v neděli se přesouvá do brodské Hippos arény, kde od 13:00 začne druhý zápas. Na semifinále by měl Hrochy posílit i holandský catcher Anthony Beamonth, který na Super Cupu ukázal vynikající formu. Hroši postoupili do semifinále play-off po páté v historii, ale ještě nikdy se jim nepodařilo projít do finále.

Hroši – Tempo Praha 7:1 a 4:1

První zápas odehráli Hroši na hřišti Tempa. Úvodní dvě směny body nepřinesly, ale ve třetí se již Hroši dokázali prosadit a ujali se vedení 3:0. Klid do řad Hrochů přinesl homerun Pavla Justa, po kterém zvýšili ve čtvrté směně na 4:0. Domácím se sice podařilo poprvé a naposled překonat obranu Hrochů a snížili na 4:1, na průběhu zápasu to ale nic nezměnilo. V páté směně po odpalu Karla Kadečky odskočili Hroši na 6:1 a náskok do konce zápasu ještě navýšili na konečných 7:1.

Nedělní odveta v Havlíčkově Brodě byla přeci jen vyrovnanější. Tempo se hned v první směně ujalo vedení, ale již ve druhé směně přišel rozhodující nápor Hrochů, kteří třemi body otočili na 3:1. V polovině zápasu dlouhým odpalem Tomáše Jelínka navýšili vedení na 4:1 a tento stav se i přes závěrečný nápor hostů nezměnil.

_