stats vol.2

Minule jsme si řekli, že 9 hráčů, kteří odehráli první naši sezónu v Extralize, také odehráli tu poslední. Dnes se na tento fakt podíváme podrobněji. Na úvod bych rád opravil těch 9 hráčů, ve skutečnosti je to 10, zapomněl jsem na nadhazovače Jardu Müllera. Ten ovšem svůj prostor dostane v samostatném článku o házečích, tudíž i nadále počítám s 9ti, tedy pálkaři.

Pokud se podíváme napříč lety, tak zjistíme, že není mnoho hráčů, kteří v našem dresu odehráli kompletních 10 ligových sezón. Za odehranou sezónu považuji takovou, kdy pálkařovo PAB (celkový počet startů na pálce) je vyšší, než jedna třetina (1/3) PAB hráče, který jich má v daném roce nejvíce. Například pokud v roce 2011 byl hráč „A“ na pálce 100x a hráč „B“ pouze 20x, nepovažuji to za kompletní odehranou sezónu hráče „B“, protože svými starty neovlivnil vývoj většiny utkání.

Pokud tedy tento klíč uplatníme na seznam hráčů, kteří odehráli všechny roky, dostaneme následující seznam:

Pavel Just, Karel Kadečka a Tomáš Musil

Tři mušketýři Havlíčkobrodského softballu, které doplňuje na čtvrtém místě d’artagnana nadhazovač Jaroslav Müller, který stejně jako oni byl u všeho čím jsme za těch 10 let prošli. Do pálkařských statistik,především za posledních pět let, téměř nevstoupil a proto ho v následujícím grafu neuvidíme. Posledním jménem, které v dnešním grafu nebude figurovat, byť má za sebou všech 10 sezón v zeleném, je Tomáš Jelínek, který co by 17ti letý benjamínek v roce 2005 nesplnil kritérium minimálního počtu startů na pálce.

grafBA

_