SOFTBALLOVÁ EXTRALIGA JUNIORŮ ODSTARTOVALA NOVOU SEZÓNU

Jako první vstoupili do nové sezóny junioři Hrochů, kteří v úvodním kole Extraligy hostili v Hippos aréně Chomutov. Po velmi dobrém výkonu se nakonec rozešli s Chomutovem smírně 1:1 na zápasy. V obou týmech se to hemžilo juniorskými reprezentanty, na straně hostů pak dokonce Marek Malý a Jakub Petřík patří do širšího výběru reprezentace seniorské. Marek Malý ještě v loňské sezóně hájil v Poháru ČSA barvy Hrochů. Rovněž domácí tým posílil na klíčovém postu nadhazovače ledenický Petr Frejlach, který rovněž patří do kádru seniorského áčka ČR a ukázal, že bude výraznou oporou.

Hroši – Beavers Chomutov 1:1 (4:5 po pr., 12:2)

V úvodním zápase dlouho dominovali oba nadhazovači Frejlach a Malý. Ve třetí směně se hosté ujali vedení 0:1, které vzápětí navýšil na 0:2 homerunem juniorský reprezentant Václav Šrétr. Hroši ale dokázali ještě v dohrávce třetí směny otočit na 3:2, především díky dvoubodovému homerunu Petra Frejlacha. Když v předposlední šesté směně navýšili domácí vedení na 4:2, vypadalo to, že směřují k vítězství. Bohužel dvě drobné chyby umožnily hostům srovnat na 4:4. V dohrávce zápasu pak Hroši nebyli daleko od vítězného bodu, když opět velmi dobře pálící další juniorský reprezentant Jan Cabalka dosáhl až na třetí metu. Domů se ale nedostal a muselo se prodlužovat. Chomutov na rozdíl od domácích ve svém útoku dokázal skórovat a připsal si první výhru.

Odveta byla jasnou záležitostí domácího celku. Již v první směně zaznamenali homeruny Šimon Bíža a Petr Frejlach, kteří tak zajistili Hrochům vedení 3:0. Postupně se přidali i další hráči a skóre se neustále zvyšovalo. Zápas pak ukončili dvěma po sobě jdoucími homeruny Jan Cabalka a Petr Frejlach. Úspěšný návrat na hřiště se podařil nadhazovači Michalu Preclíkovi, který v zimě prodělal mononukleózu. Michal odházel celý druhý zápas a vrátil se do boje o nominaci na letní mistrovství světa juniorů v USA.

_