HROŠI VYDŘELI TŘI VÝHRY

Dalšími zápasy pokračovala naše nejvyšší softballová soutěž a brodští Hroši zavítali do hlavního města, kde se postupně střetli s Eagles a Tempem Praha. Ve velmi okleštěné sestavě, ve které chyběla hned pětice stabilních hráčů kádru, dokázali Hroši v sobotu uspět v obou zápasech s Eagles. V neděli si pak připsali v přímém souboji o druhé místo v Extralize důležitou výhru na Tempu a udrželi se před tímto soupeřem v ligové tabulce. V dalším kole 4.-5.6. budou mít Hroši výhodu domácího prostředí a přivítají v Hippos aréně v sobotu Chomutov a v neděli Most.

Hroši – Eagles Praha 3:2 a 12:6

Hrochy na tento víkend poprvé letos posílil catcher holandské reprezentace Anthony Beaumont a stal se klíčovou postavou týmu. Jako úvodní pálkař zápasu ihned otevřel skóre. V polovině zápasu Hroši zvýšili na 2:0, ale domácí dokázali v šesté směně zásluhou dvoubodového homerunu reprezentanta Tomáše Bendy srovnat skóre. Hroši ale v poslední směně zareagovali a po dlouhém odpalu Tomáše Musila získali vítězný bod. Zápas výborně odházel juniorský reprezentant Michal Holobrádek. Odveta přinesla daleko více bodů. Hroši už po první směně prohrávali 1:3, naštěstí pak se již Jaroslav Müller na nadhozu zvedl a přibrzdil tlak domácích. K obratu ve třetí směně zavelel Anthony Beamont, který odpálil hodně dlouhý homerun a odstartoval brodskou šňůru jedenácti bodů v řadě, kterou zakončil dalším tentokrát dvoubodovým homerunem opět Beaumont. Svůj první ligový homerun zaznamenal i junior Petr Kučírek. Domácí v závěru už jen zkorigovali skóre.

Hroši – Tempo Praha 5:4 a 3:10

Hroši zahájili důležitý zápas homerunem Karla Kadečky, Tempo ale v dohrávce první směny otočilo na 1:2. Druhý útok přinesl řadu dlouhých odpalů a tři body ve prospěch Hrochů. V páté směně zvýšil po dalším homerunu Anthony Beamont na 5:2. Michal Holobrádek opět podal skvělý výkon a domácí dokázali v dohrávce zápasu již jen snížit na konečných 5:4. Odvetu sice zahájili broďáci dobře a Tomáš Siwek svým odpalem poslal Hrochy do vedení 2:0, Tempo odpovědělo vzápětí a ihned otočilo na 2:3. Jaroslavu Müllerovi se tentokrát zápas moc nepovedl, přibývající únava i vědomí splněného plánu zapříčinilo jasnou výhrou domácích.

_