HROŠI SI UPEVNILI DRUHÉ MÍSTO

Dalšími čtyřmi zápasy pokračovala naše nejvyšší softballová soutěž a brodští Hroši hostili v domácím prostředí severočeské celky Chomutov a Most. Přestože víkend zahájili porážkou, ve zbylých třech zápasech již nezaváhali a upevnili si druhé místo v extraligové tabulce, zajišťující přímý postup do semifinále play-off. Extraliga pokračuje 18.-19.6. a Hroši opět doma přivítají pražské celky Radotín v sobotu a Spectrum v neděli.

Hroši – Beavers Chomutov 4:6 a 6:3

Vstup do utkání domácím nevyšel a po první směně prohrávali 0:3. Ve čtvrté směně zahájil obrat kapitán týmu Karel Kadečka, který homerunem snížil a v pokračujícím útoku dokázali Hroši srovnat na 3:3. Když v předposlední šesté směně získal střídající Tomáš Musil čtvrtý bod, dělily Hrochy od výhry tři auty. Bohužel zahrát se je podařilo až po té, co Chomutov otočil na 4:6. V dohrávce zápasu se od Hrochů štěstí odvrátilo a výsledkem byla trochu zbytečná prohra. Odveta probíhala zcela obráceně. Tentokrát to byli Hroši, kdo šli do vedení 3:0 po první směně. V průběhu zápasu zvýšili až na 5:0 a náskok si již do konce zápasu pohlídali.

Hroši – Painbusters Most 8:1 a 9:6

Hroši v obou zápasech potvrdili roli favorita a připsali si povinné výhry s nováčkem soutěže. Ten se v úvodním zápase dostal do vedení, ale hned v dohrávce první směny domácí sérií odpalů otočili na 2:1. Tento stav vydržel až do páté směny. V závěru se ale již prosazovali jen Hroši a náskok navyšovali až na konečných 8:1. V odvetě již po první směně vedli Hroši 6:0 a zdálo se, že zápas už bude jen otázkou skóre. Vlastními chybami ale dovolili Mostu vrátit se do zápasu a ten v polovině zápasu snížil až na 6:5. Po homerunech Karla Kadečky a Ondřeje Dibelky pak Hroši přeci jen soupeři trochu odskočili, ale o výsledek se museli obávat až do konce zápasu. Pochvalu za výkon v útoku zaslouží ostravská posila Hrochů Filip Tabaček.

Fotky od Bukyho najdete zde…

 

_