HROŠI MAJÍ JISTÉ SEMIFINÁLE

Porci šesti zápasů odehráli brodští softballisté v naší nejvyšší soutěži a bilance čtyř výher a dvou porážek jim s předstihem zajistila druhé místo v tabulce po základní části a zároveň přímý postup do semifinále play-off. Hroši nejdříve v pátek večer odehráli dva odložené propršené zápasy s Tempem Praha, v sobotu další dva v Ledenicích a v neděli dva v Mostu. Základní část zakončí v neděli dvojzápasem v Chomutově.

Hroši – Tempo Praha 8:1 a 3:9

Hroši v pátek večer poprvé představili své první dva zámořské hráče, Novozélanďany Joshuu Nia a Alfonse Oveinikovase a oba ukázali, že budou výraznými posilami. V úvodním zápase rozhodli Hroši hned v úvodu, když po první směně vedli 3:0. Odpor soupeře definitivně zlomil ve třetí směně tříbodovým homerunem Ondřej Dibelka. Svůj první vítězný extraligový zápas odházel juniorský reprezentační nadhazovač Michal Preclík. Do odvety vzhledem k náročnému víkendu Hroši pošetřili celou řadu opor. Šest směn se hrálo vyrovnaně 3:3 a až v té poslední hosté rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Hroši – Ledenice 11:2 a 10:2

Hroši odehráli na jihu Čech dva velmi dobré zápasy a dařilo se jim především v útoku. Oveinikoas zaznamenal dva homeruny a přidali se i další hráči. Domácí Ledenice před play-off rovněž mohutně posílily a tým doplnily o českou nadhazovací jedničku Jaroslava Breníka, dále o dva Argentince a po jednom hráči z Belgie, Holandska a Francie. Za Hrochy si připsali po výhře nadhazovači Michal Holobrádek a Jaroslav Müller.

Hroši – Most 7:0 a 8:9

Úvodní zápas byl jasnou záležitostí Hrochů a Michal Holobrádek udržel bez větších potíží čisté konto. V odvetě se dokázali domácí prosadit proti Jaroslavu Müllerovi hned v první směně a to hned čtyřikrát. Ve třetí směně Hroši vyrovnali na 4:4 a ve čtvrté dokonce otočili na 5:4. Přesto do poslední směny šli za nepříznivého stavu 5:6. Oveinikovas ale homerunem vyrovnal a po dalších odpalech Hroši zvýšili na 8:6. Přesto v dohrávce zápasu vedení neudrželi a náročnou sérii zápasů zakončili těsnou porážkou. Koncem srpna startuje většina hráčů Hrochů na Super Cupu a to za reprezentaci ČR do 23 let, Novozélanďané za dánského mistra a Kadečka s Dibelkou za mistra holandského. V prvním zářijovém týdnu přiletí Australan Tyson Duncan a Hroši zahájí další pokus získat mistrovský titul.


_