VÍKEND PŘINESL HROCHŮM STŘÍBRO A ZLATO

Mimořádně náročný víkend absolvovali brodští softballisté. V sobotu odehráli v Praze semifinále a finále Poháru ČSA, které se protáhlo až do půlnoci. Po nočním přesunu do H.Brodu pak v neděli ráno rozehráli v domácím prostředí Hippos arény semifinále a finále juniorské Extraligy. Celá řada hráčů odehrála obě akce.

Hroši – Žraloci Ledenice 8:1

Sobotní boj o pohárovou Evropu zahájili muži Hrochů semifinálovým zápasem se Žraloky z Ledenic a poprvé představili australského nadhazovače Tysona Duncana. Zápas byl dlouho vyrovnaný a až do páté směny svítilo na tabuli nízké skóre 1:1. O osudu zápasu následně rozhodl kapitán Hrochů Karel Kadečka tříbodovým homerunem. Po něm se začali proti reprezentačnímu nadhazovači prosazovat i další hráči a Hroši již zápas dovedli do vítězného konce.

Hroši – Spectrum Praha 9:10 po 5. prodloužení

Finále přineslo neskutečné drama, bohužel se špatným koncem pro Hrochy, kteří po celý zápas vedli a několikrát sahali po výhře. Heroický výkon předvedl juniorský nadhazovač Hrochů Michal Holobrádek, který odházel všech dvanáct směn. Hroši se ujali vedení 1:0 ve druhé směně, ale Spectrum otočilo ve třetí na 1:2. Ve čtvrté broďáci zabrali a třemi body odskočili na 4:2. Tomáš Siwek pak homerunem posunul skóre na nadějných 5:2. Spectrum zásluhou kapitána národního týmu Davida Mertla odpovědělo rovněž homerunem a snížilo na 5:3. Před poslední sedmou směnou vedli Hroši opět tříbodovým rozdílem 6:3 a od výhry je dělily dva auty. Spectrum, za které sedm hráčů základní sestavy patří i do základu české reprezentace ale prokázalo svou sílu, na poslední chvíli srovnalo na 6:6 a začal maraton prodloužení. První dvě změnu skóre nepřinesla. Ve třetím tie-breaku po skvělé ráně benjamínka týmu Petra Kučírka šli Hroši do vedení 8:6, ale David Mertl znovu homerunem vyrovnal. V pátém prodloužení poslal Hrochy do jednobodového vedení Tomáš Siwek, bohužel zaváhání v obraně při dohrávce tohoto tie-breaku přineslo Spectru dva doběhy a po čtyřhodinovém boji i obhajobu prvenství.

Fotogalerie od Luboše Bukáčka

Hroši (jun.) – Spectrum Praha (jun.) 8:0

V neděli dopoledne nastoupili mladí Hroši doma v semifinále juniorské Extraligy shodou okolností opět proti pražskému Spectru. Michala Holobrádka nechali trenéři odpočívat a jeho úlohu převzali další dva juniorští reprezentanti Jiří Šeda a Michal Preclík a poradili si s přehledem. V útoku domácí tým postupně navyšoval skóre a dovedl zápas k jasné výhře.

Hroši (jun.) – Beavers Chomutov (jun.) 7:1

Chomutov ve druhém semifinále v severočeském derby porazil po prodloužení Most a tak se ve finále střetly dva nejvýše postavené celky po základní části Extraligy. Za Hrochy již nastoupil na nadhozu Michal Holobrádek a byl zcela nad síly soupeřových pálkařů. Naopak Hroši se hned prvním útokem dostali do dvoubodového vedení, které s každou další směnou narůstalo. Čestný bod zaznamenal Chomutov až v samotném závěru zápasu po malém zaváhání staršího z bratrů Holobrádků Jakuba, který finále obou víkendových akcí odchytal na pozici catchera. Již v tuto sobotu odstartují Hroši boj o finále Extraligy. V 15:00 hostí v Hippos aréně v prvním semifinálovém zápase pražské Tempo. Série se hraje na tři vítězné zápasy. Druhý zápas hostí v neděli Praha. Rozhodne se pak o dalším víkendu.

Fotogalerie od Miroslava Preclíka, z nedělního finále juniorů

_