HROŠI SLAVÍ HISTORICKÝ TITUL

Tyson a Majk
Softballový klub Hroši během své existence dokázal vybojovat 45 titulů mistra republiky v různých věkových kategoriích, ale ten nejcennější mu stále unikal. Od neděle 16.října 2016 to už ale neplatí. Hroši po té, co po prvním víkendu vedli 2:0 na zápasy, dokázali v domácím prostředí udělat ten poslední krok a svou unikátní kolekci zkompletovali. I přes prohru v sobotním zápase v Praze, po které Spectrum snížilo na 2:1, dokázali Hroši v neděli v Hippos aréně před zaplněným hledištěm zvítězit a po výsledku 3:1 na zápasy vypukly zasloužené oslavy. Svůj první titul vybojovali Hroši v roce 1999 a byl u něj kromě trenéra D.Šnellyho i Tomáš Siwek, který odehrál i tuto nejdůležitější finálovou sérii. Naopak benjamínku týmu Petru Kučírkovi byl v roce prvního titulu jeden rok.

Hroši – Spectrum Praha (3.zápas) 2:6

Spectrum udělalo v sestavě oproti úvodním zápasům řadu změn, tou nejdůležitější byla výměna catchera a změny přinesly úspěch. Po vyrovnaném úvodu se ve čtvrté směně ujalo Spectrum vedení 0:2, které v páté navýšilo na 0:6. Teprve v šesté se konečně prosadili i Hroši a po odpalu Karla Kadečky snížili na 2:6. Karel si ale po následné srážce u třetí mety zlomil ruku a pro kapitána Hrochů finálová série předčasně skončila. Spectrum si koncovku zápasu již pohlídalo a tak na sedmdesát příznivců brodského klubu, kteří s týmem přijeli, muselo oslavy titulu odložit na neděli.

Hroši – Spectrum Praha (4.zápas) 6:3

Po nervózním úvodu, ve kterém Hroši jen s velkou námahou uhájili čisté konto, udeřil ve třetí směně Alfons Oveinikovas, který odpáli tříbodový homerun a dostal diváky do varu. Od páté směny vystřídal Australana Tysona Duncana na nadhozu Michal Holobrádek a i on držel pražské pálkaře dostatečně daleko od domácí mety. Pátý útok Hrochů zahájil odpalem Petr Kučírek a po zavání obrany Spectra zvýšil na 4:0. Další dva body zařídil Tomáš Siwek a Hroši vedli již 6:0. Tento náskok držel Michal Holobrádek až do poslední směny. V ní evidentně nervózně hrající Hroši sice nakupili několik chyb, a přestože díky tomu Spectrum snížilo na 6:3, potřebné tři auty nakonec zahráli.

Hroši muži 2016

_