ZLATÝ HATTRICK HROCHŮ

Letošní softballovou sezónu zcela ovládli havlíčkobrodští softballisté, pro které to byl nejúspěšnější ročník v klubové historii. Hroši ovládli všechny dlouhodobé soutěže, které se již hrají podle standardních softballových pravidel.

Samozřejmě nejcennější je historický triumf týmu mužů, který poprvé dokázal zvítězit v naší nejvyšší soutěži a bude tak startovat v příštím ročníku Super Cupu, který bude v srpnu příštího roku hostit holandský Amsterdam. Tato soutěž bude určitě prioritou příští sezóny, neboť to je již poslední titul, který Hroši ještě nevybojovali.

Druhý nejcennější titul vybojovali Hroši v juniorské Extralize do 22 let a třetí pak přidali kadeti, kteří dominovali v kategorii šestnáctiletých. Aktuální klubová sbírka titulů mistra republiky se tak zastavila na čísle 46.

K těmto zlatým úspěchům navíc letos Hroši přidali celou řadu dalších kovů. Muži skončili stříbrní v Poháru ČSA, stejný kov přivezli junioři z Open MČR do devatenácti let, bronz z MČR žáci a zlato patří i ZŠ Štáflova z MČR ZŠ, která je mateřskou školou drtivé většiny školou povinných žáků Hrochů.

Úspěchy nezůstaly bez odezvy ani u reprezentačních trenérů. Do přípravy na nejdůležitější akci, MS mužů v České republice v roce 2019, které bude hostit Praha a Havlíčkův Brod, byli zařazeni i brodští hráči Tomáš Jelínek a Michal Holobrádek. Početné zastoupení pak budou mít Hroši i v reprezentaci do 23 let a juniorské do 19 let.

_