HAVLÍČKŮV BROD BUDE KROMĚ MS HOSTIT I ME

V pátek dopoledne proběhla v prostorách brodské radnice první ze schůzek, k blížícímu se světovému šampionátu v softballu mužů, které proběhne v Praze a Havlíčkově Brodě v červnu 2019. Bude to po biatlonu a horských kolech teprve třetí MS v kategorii dospělých v historii kraje Vysočina. V souvislosti s touto vrcholnou akcí přidělila Evropská softballová federace Havlíčkovu Brodu i pořadatelství ME mužů o rok dříve, tedy již v červnu příštího roku. Euro bude pro pořadatele generálkou na MS a proběhne pod dozorem představitelů světové federace.

Schůzky se kromě starosty města Havlíčkův Brod pana Jana Tecla dále zúčastnili náměstek hejtmana kraje Vysočina pan Josef Pavlík, náměstkyně hejtmana paní Jana Fišerová, člen rady kraje Vysočina pan Jan Hyliš, předseda České softballové asociace pan Gabriel Waage, předseda TJ Jiskra pan Miroslav Sommer, tajemník TJ Jiskra pan Pavel Mazánek a za Hrochy Havlíčkův Brod předseda oddílu pan Ladislav Šnelly a generální manažer klubu pan Dušan Šnelly.

Hlavním tématem byl stav příprav a plán prací, které bude ještě nutné v Hippos aréně dokončit. Pro letošní rok bude klíčové zvýšit kapacitu osvětlení stadionu, tak aby splňoval podmínky televizních společností a vybudování povinného sektoru v hledišti pro hosty, sponzory a funkcionáře ISF. V plánu je i generálka světelné tabule a umělého zavlažování. Dalšími body pak byla problematika dopravy a parkování ve městě, zápůjčka montovaných tribun z Vysočina arény, ubytování účastníků, doprovodný program k MS a další.

Na schůzce došlo ke shodě, že pořádání MS je velkou ctí i možností zviditelnit jak město Havlíčkův Brod, tak kraj Vysočina.

_