HROŠI JDOU DO LETNÍ PAUZY Z PÁTÉHO MÍSTA

Brodští softballisté absolvovali v minulém týdnu porci šesti extraligových zápasů a po čtyřech výhrách a dvou porážkách jsou před letní přestávkou na pátém místě letos velmi vyrovnané tabulky naší nejvyšší soutěže. Obě porážky byly naprosto zbytečné a Hroši se tak sami připravili o možný posun v tabulce na vyšší pozice. Extraliga bude pokračovat v polovině srpna. Hroši hostí v sobotu 19.8. Slávii Plzeň a v neděli 20.8. pražské Spectrum. Ještě před tím je ale čeká druhý kvalifikační turnaj o finále Českého poháru. Po prvním turnaji jsou Hroši pátí a k postupu do Final four se musí dostat do první čtveřice.

Na konci srpna čeká Hrochy účast na Super Cupu v holandském Utrechtu. Hroši půjdou do boje o klubového mistra Evropy značně posíleni a s cílem pokusit se vybojovat poslední titul, který jim v klubové pokladnici ještě chybí.

Hroši – junioři ČR 12:0 a 5:2

Proti reprezentaci do 19 let, která startuje v soutěži na divokou kartu si Hroši připsali dvě povinné výhry.

Hroši – Most 5:3 a 14:16

V prvním zápase podali Hroši slušný výkon a soupeř zkorigoval výsledek až v poslední směně. Odveta se ale postupně proměnila v černý sen. Nadhazovačům se vůbec nedařilo a obrana je svým výkonem rozhodně nepodržela. Přesto v polovině zápasu vedli Hroši 11:5 a před dohrávkou zápasu 14:9. Ani to však na výhru nestačilo. Hroši předvedli v poslední směně tragikomický výkon a po sérii pěti neuvěřitelných po sobě jdoucích chyb darovali soupeři již téměř ztracený zápas.

Hroši – Chomutov 3:4 po pr. a 5:2

V koncovce úvodního zápasu měli Hroši několik možností rozhodnout, ale vlastní nemohoucností zápas ztratili. V odvetě jim zajistil výhru Dan Bukáček, který svými odpaly zařídil čtyři z pěti doběhů.

_