JUNIOŘI VYHRÁLI ZÁKLADNÍ ČÁST EXTRALIGY

Softballoví junioři brodských Hrochů si čtyřmi výhrami s předstihem zajistili první místo po základním části Extraligy a nic na tom již nemůže změnit ani poslední kolo, které se bude hrát až v srpnu. Hroši si tím zajistili postup do zářijového Final four. Jejich semifinálový soupeř zatím ještě není znám.

Hroši – Chomutov 7:2 a 2:1

Na sever Čech odcestovali Hroši s výrazně pozměněnou sestavou, ve které dostala příležitost hned čtveřice kadetů. Jeden z nich, nadhazovač Dominik Šubrt, zajistil Hrochům výhru v úvodním zápase. Hroši šli po sérii odpalů do vedení 2:0 již v první směně a v polovině zápasu vedli 5:2. Výhru pojistili homeruny v poslední směně Petr Kruntorád a Marek Rosenkranz. Odveta byla daleko vyrovnanější a vše podstatné se odehrálo ve třetí směně, kdy Hroši doběhli pro dva body a domácí pro jeden. Ve zbytku zápasu již žádný bod nepadl a Hroši uhájili nejtěsnější výhru.

Hroši – Spectrum Praha 23:0 a 21:3

Nedělní zápasy v Praze se změnily v kanonádu brodských hráčů. Oba zápasy rozhodli brodští hráči hned v první směně. V úvodním zápase vedli 8:0 a v druhém dokonce 9:0 po prvním útoku. Oba zápasy skončily předčasně pro velký bodový rozdíl a minimálně jeden úspěšný odpal zaznamenali všichni hráči. V podání Hrochů bylo k  vidění i šest homerunů.

_