JUNIOŘI HROCHŮ VYHRÁLI EXTRALIGU

Poté, co brodští softballisté triumfovali v červnu na MČR do 19 let, vybojovali o víkendu v domácím prostředí Hippos arény ještě cennější titul, když zvítězili v letošním ročníku juniorské Extraligy hráčů do 22 let a dokázali obhájit prvenství z loňského roku. Hroši vstupovali do play-off jako vítěz základní části a cesta k titulu vedla přes dva severočeské celky Chomutov a Most.

Hroši – Chomutov 1:0

Semifinále přineslo podle očekávání mimořádně těžký zápas. Šest směn drželi oba reprezentační nadhazovači, brodský Michal Holobrádek a chomutovský Marek Malý, čisté konto, byť Hroši dokázali obsazovat mety téměř v každé směně. Žádný z brodských hráčů ale nedokázal běžce stáhnout pro potřebné body. Rozhodnutí přišlo až v úplně posledním útoku domácího týmu. V dohrávce zápasu se Hrochům konečně sešly dva odpaly za sebou a zásluhou Marka Rosenkranze a Jiřího Šedy dosáhli Hroši na jediný a rozhodující bod zápasu

Hroši – Most 6:2

Hroši do finále vstoupili nekoncentrovaně a několik chyb poslalo soupeře do dvoubodového vedení. Naštěstí hned v dohrávce první směny po dlouhém odpalu Jiřího Šedy Hroši vyrovnali na 2:2. Více bodů již Michal Holobrádek Mostu neumožnil a Hroši naopak přidali ve druhé i třetí směně vždy po dvou bodech. Vedení 6:2 si již pohlídali až do konce zápasu a po zásluze vybojovali mistrovský titul.

 

DSC_6707a

_