VÝROČNÍ ZPRÁVA ODDÍLU SOFTBALLU ZA ROK 2017

Rok 2017 se stal nejúspěšnějším rokem v sedmadvacetileté historii klubu. Hrochům se nebývale zadařilo jak na poli sportovním, tak organizačním.  Týmy Hrochů získaly pět titulů mistra republiky, navíc přípravy na ME a MS výrazně pokročily a v současné době všechny práce postupují dle vytýčeného harmonogramu.

Nejmladší tým Hrochů do 11 let vybojoval v Chomutově stříbro na MČR, kadeti do 16 let dokázali obhájit titul mistra republiky a prodloužili tak šňůru titulů na neuvěřitelných sedm v řadě. Junioři do 19 let vybojovali v Kostelci nad Orlicí rovněž republikový titul. Hroši dokázali obhájit i titul v juniorské Extralize do 22 let. V barvách ZŠ Štáflova, která je sídlem sportovních softballových tříd, přidali i titul v kategorii Základních škol žáků 4.-5.tříd.

O největší úspěch se postaralo družstvo mužů, které dokázalo obhájit loňský titul a to i bez pomoci zahraničních hráčů. Tým byl složen výhradně z vlastních odchovanců a to převážně juniorského věku. K mistrovskému titulu přidali Hroši ještě stříbro z Poháru mistrů evropských zemích v Holandsku. Tým, v jehož středu na Super Cupu nastoupili i dva úřadující mistři světa z Nového Zélandu došel až do finále, kde Hroši těsně podlehli podobně posílenému mistru Belgie 2:3.

Z individuálních výsledků přivezli Hroši rovněž několik cenných výsledků. Michal Holobrádek reprezentoval na MS mužů v Kanadě, kde český tým obsadil 9.místo. Titul juniorských mistrů Evropy vybojovali Petr Kruntorád, Marek Rosenkranz a Jiří Šeda. Titul kadetských mistrů Evropy Dominik Šubrt, Jan Hlaváč, Lukáš Hospodka, Kryštof Tomek, Jan Voráček a Adam Liška. Tým navíc na ME vedl Dušan Šnelly.

Výrazně pokročily i přípravy na ME (25.-30.6.2018) a MS (13.-21.6.2019). V Hippos aréně byla navýšena kapacita umělého osvětlení tak, aby vyhovovala přenosům televizních společností. Rovněž byl vybudován povinný VIP sektor v hledišti. Obě investiční akce v souhrnné výši 2,5 miliónu korun plně uhradil Kraj Vysočina. Práce budou pokračovat dle plánu i v roce 2018 a 2019.

Ladislav Šnelly, předseda oddílu.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>