SOFTBALLOVÁ SEZÓNA STARTUJE

Již příští středu vstoupí do nové sezóny v roli obhájců mistrovského titulu brodští Hroši. Úvodnímu extraligovému zápasu bude předcházet slavnostní zahájení a úvodního nadhozu se ujme starosta města Havlíčkův Brod pan Jan Tecl. Opening Day startuje v havlíčkobrodské Hippos aréně ve středu 18.4. v 16:30, kulturní vystoupení v 17:30 a samotný zahajovací zápas pak v 18:00. Pro návštěvníky je připravena řada atrakcí. Soupeřem Hrochů bude juniorský reprezentační tým ČR do 19 let, který v české Extralize startuje podobně jako např. slovenští hokejoví junioři na divokou kartu. Další zápasy pak budou následovat v rychlém sledu, když hned o víkendu 21.-22.4. budou Hroši doma hostit v sobotu od 15:00 pražské Tempo a v neděli v repríze loňského finále od 11:00 jihočeské Ledenice.

Řada Hrochů má za sebou pestrou zimní přípravu. Bratři Holobrádkové jsou ještě stále na angažmá na Novém Zélandu a do ligy naskočí až začátkem května, juniorská reprezentace absolvovala přípravu v Argentině a s ní i čtyři zástupci Hrochů, včetně trenéra Dušana Šnellyho. Příprava juniorské reprezentace před červencovým MS v Kanadě pokračuje již za dva týdny v Japonsku a tak vstup do sezóny pro nového trenéra týmu Tomáše Siwka nebude jednoduchý, neboť kompletní kádr bude mít k dispozici až druhý květnový víkend. Tým navíc po dvaceti sezónách opustil jeden z klíčových hráčů Tomáš Jelínek, který se přesunul do softballového důchodu a pokračovat bude v druholigovém béčku. Z hostování z pražských Eagles se naopak vrací juniorští reprezentanti Petr Kruntorád a Marek Rosenkranz, kteří opět sníží již tak nízký věkový průměr brodského týmu.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>