Áčko má za sebou první víkend

Muži mají za sebou první hrací víkend. V úvodním sobotním zápase proti Krči  jsme dokázali podat koncentrovaný výkon jak v útoku, tak v obraně. Oba nadhazovači (Šeda 3 IP, Müller 4 IP) dokázali udržet pálkaře Eagles celkem na pěti hitech a v kombinaci s pouze jedinou chybou v poli jsme dostali jen jediný bod. Náš útok byl o něco veselejší,  na 11 hitů a 3 chyby soupeře jsme dokázali udělat celkem 6 bodů a první výhra 6:1 byla na světě. Jiří Šeda odházel 3 směny s ERA 0 a na pálce měl 3/3.
Druhé utkání začalo velmi podobně jako to první a po druhé směně jsme vedli již 6:1. Možná právě proto jsme povolili v soustředění a začátek třetí směny se proměnil v nekonečnou sérii hitů, chyb v obraně a špatných rozeher. Povedlo se nám dostat 6 bodů (5 na 2 auty) a nepomohlo ani střídání nadhazovače M. Rosenkranze za J. Müllera. V dohrávce trojky ale dvakrát bodujeme po singlu K. Kadečky a chyby v obraně při ulejvce J. Hospodky, který po několika přehozech dobíhá až domu. Po třetí směně tedy na tabuli svítí 8:7 a z poklidného úvodu jsme dokázali udělat pořádné drama. Do konce zápasu každý tým přidá ještě jeden bod a konečný výsledek je tedy 9:8 pro Hrochy. Na prkně jsme otočili celkem tři nadhazovače, M. Rosenkranz (2,67 IP), J. Müller (2,33 IP) a J. Šeda (2 IP). Především pro prvního z nich je to něco zcela nového, protože ještě před měsícem Marek vůbec netušil, že bude muset po několika letech znovu nadhazovat. V útoku Kadečka a Dibelka každý jeden HR a oba shodně 2/3 a 3 RBI.

Neděle byla opakováním říjnového finále a věděli jsme, že Ledenice budou především v útoku více než nebezpečné. Domluva byla jasná, neřešit zbytečně obranu, hitů bude hodně, ale soustředit se na výkon na pálce a držet se soupeřem krok v útoku. Teorie velmi dobrá, ale v praxi už to bylo o poznání horší. Pět bodů není úplně ideální vstup do zápasu. V útoku se nám ale daří snížit na 3:5 po back to back HR Kadečka, Cabalka. Bohužel Žraloci nekompromisně pokračují v tvrdém útoku a my přidáváme spoustu chyb v poli. Na hity prohráváme 8:13, což není vůbec špatné, ale 7:0 na errory vypovídá vše o naší nejslabší herní stránce. Celkový výsledek 4:18 byl zcela zasloužený a Ledenice potvrdili, že letos titul chtějí opravdu hodně.

Poslední zápas víkendu jsme konečně dokázali hrát bez větších chyb v obraně, pouze 1 error za 7 směn. Tentokrát to byla pálka, která vůbec nevyšla. J. Hajný nás držel na nízkých míčích jak to jen šlo a pálkaři se s tím ne a ne srovnat. Na 2 hity se bohužel zápas vyhrát nedá. Na prně náš J. Šeda předváděl slušný výkon, vzhledem k jeho problémy se zády. Prohráváme 0:7 a s prvním hracím víkendem se loučíme s bilancí 2:2.

Čísla mluví za vše, týmový BA .309 je na úvod velmi dobrý a jasně říká, kde jsme nejsilnější. Naopak ERA 8,12 je druhá nejvyšší a ukazuje jak moc bojujeme se zraněním J. Šedy a absencí M. Holobrádka. Nakonec 11 E ve čtyřech utkání bych raději ponechal bez komentáře.

Program Extraligy pokračuje 1.5. dvojzápasem s Pasos Pardubice, následovaný výjezdem – Chomutov, Most (4.-5.5.). Všech těchto šest utkání bude opravdu tvrdá zkouška, protože mimo chybějící dvojici Holobrádků nám bude chybět dalších pět hráčů, kteří se účastní s Juniorským národním týmem turnaje v Japonsku.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>