8 + 1 HROZNÝCH

Na šest zápasů v šesti dnech jsme poměrně zvyklí, ale když chybí přesně polovina týmu, není to úplně ono. Na letošní sezónu má áčko mužů k dispozici celkem 14 hráčů. Dva máme stále na Novém Zélandu a dalších pět odletělo do Japonska s juniorským národním týmem. To znamená, že na šest utkání nám zbylo přesně 7 hráčů. Softball se ale hraje v devíti a tak jsme museli sáhnout po posilách z béčka.

V úterý prvního května byl naším soupeřem nováček z Pardubic, který ještě nemá v Extralize výhru. Náš první pálkař (Honza Cabalka) vítá Pardubice dlouhým HR a po hitech Hospodka, Tabaček, přidáme ještě jeden doběh. Obrana už tak veselá není, v kruhu stojí Jarda Müller a kluci z Pardubic mu to nenechávají lacino. Jsou hodně na míči a i když to není žádná divoká přestřelka, tak v kombinaci s množstvím chyb v obraně dostáváme dva body hned v dohrávce jedničky zpátky. Do začátku pětky je tedy stav 2:2, poté už skórujeme v každé směně až do konce utkání, které končí 8:2. Honza Cabalka přidal ještě jeden HR, Filip Tabaček 3/4. Po zápase v iScore svítí – Hroši 1 error, no já jich viděl asi tak pět, ale to je na jiný článek.

Druhý zápas jde na premiéru do kruhu Dominik Šubrt a nehází vůbec špatně. Za 3 směny dostal 1 bod a kdyby pole zvládlo krizovou čtvrtou směnu, tak mohl hodit klidně celý zápas. V útoku jsme tentokrát shořeli jak papír. 3 body na Vlčáka je velká bída. Jelikož jsme dostali celkem 4 body, tak první výhra Pardubic je světě a musím říct, že zaslouženě. IScore tentokrát ukazuje na naší straně 3 errory, jestli se jedná o průměr na směnu, tak je to v pořádku.

Z Pardubic odjíždíme tedy se stavem 1:1 a to máme před sebou opravdu krizový víkend. Na úvod mi Honza Cabalka oznámí, že musí do práce a na severskou tour – Chomutov, Most s námi nepojede. Další informace přijde z béčka, které díky tomu, že jsme si půjčili tři lidi nedá dohromady 9 hráčů. Konečné rozhodnutí padne ve čtvrtek večer. Necháme Dominika Šubrta jet s béčkem na 2. ligu a na sever pojede výprava 8 hrozných + 1 do počtu.

V sobotu ráno naplníme dodávku, v Dejvicích nabereme Honzu Hospodku, který si ještě ráno střihnul zkoušku z termomechaniky (nebo tak nějak) a celých devět lidí vyráží směr Chomutov. Cíl víkendu – žádná skreč.

V prvním utkání nás na prkně přivítá Mára Malý a je to drama se šťastným koncem. V první směně dává Karel Kadečka HR. V dohrávce dvojky dostáváme bod zpět asi takhle – SO E2, nezahraná ulejvka (běžec jde až na 3), sac. fly, doběh. Podobně se dostáváme do vedení na začátku šestky, Kadečka single, Hlaváč ho posune na dva, PB, Tabaček sac. fly – doběh. Vítězíme 2:1 (5:3 na hity) a v poli hrajeme téměř bez erroru! Jarda Müller si odškrtne prvních 7 směn a W.

Druhý zápas jde házet Kuba Petřík a za nás…zase Jarda. Na začátku dvojky Tabaček pálí in the park homerun, když se míč od plotu odrazí zcela opačným směrem, než běží oba zadní polaři. Náš druhý bod, ještě ve dvojce, stahuje Ondra Dibelka pěknou ránou do plotu. Skórovat se nám daří ještě ve čtyřce, pětce a sedmičce. Karel Kadečka si připsal ještě jeden HR a díky dobře házejícímu Jardovi, naší obraně bez chyb a celkem 5ti errorům soupeře vítězíme 6:2.

Večer trochu bloudíme po Chomutově, než najdeme správný penzion (Jarda se jako navigátor neosvědčil). Na večeři se k nám připojil i druhý tým na severském výjezdu, Ledenice. Jídlo, palačinky, třetí třetina hokeje proti Slovensku a jdeme spát.

V neděli ráno začíná házet Marc Dütjer, za nás opět Jarda. Když jsem viděl Marca se rozhazovat, tak jsem tušil problém. Hází totiž úplně stejně jako Vlčák o pár dní zpátky. Nevím čím to je, ale prostě nikdo z nás není s jistotou schopný pálit na nadhazovače, který nepřehodí 100 km/h. Zmůžeme se tedy pouze na 2 hity za 7 směn a to stačí pouze na jeden bod na začátku šestky, Šimon Urbánek pálí double, Jarda Müller ho stahuje singlem. Most se oproti tomu pravidelně dostává na mety, běhá po metách jak se mu zachce a stahuje body. Zápas končí 1:5, Jarda má za sebou 21 směn a chce házet dál!

Poslední zápas zájezdu dostáváme Martina Žofku. Oba týmy se dostávají na mety, pálí, běhají, a hrají těžké auty. Hned v první směně děláme 3 body po odpalech Kadečky a Hospodky. V dohrávce pětky vedeme stále 3:1, ale nejdříve Daniel Černý stahuje na 3:2 a hned po něm Matouš Kasal pálí do plotu a stahuje další dva body, takže na začátku šestky prohráváme 3:4. Závěr zápasu byl ale k soupeři dost krutý. E6, SO, BB, SO, BB, 2RBI single, sedmička probíhala dost podobně, BB, single, SO, WP, WP, PB. Suma sumárum jsme v posledních dvou směnách dali na dva hity celkem 4 body za velké pomoci soupeře. Zápas byl opravdu vyrovnaný a několikrát jsme se zachránili na poslední chvíli, např. při 3. obsazené metě hraje Filip Tabaček velmi pěkný aut 4 – 2 na domácí metě. Chtěl bych vidět LOB z tohoto zápasu, myslím že na obou stranách bude veliký. Jarda Müller si připisuje třetí Win tohoto víkendu, 28 odházených směn a gumovou ruku tak do středy. IP 36,3 ERA 2,31, SO 66.

Komu se za těch šest zápasů dařilo nejvíc?

Karel Kadečka – 7/21, 1 triple, 2 HR

Filip Tabaček – 6/20, 1 HR

Ještě bych poděkovat klukům z béčka za obětavé výkony během všech zápasů, Jan Hlaváč 5/20, 3RBI, Ota Hladík 4/18 a Dominik Šubrt IP 3,67 – ER 1. Díky!

Speciální poděkování na závěr bych měl pro rozhodčí. Jak v sobotu tak v neděli jsem poprvé viděl věc, která alespoň částečně mění můj názor na problematiku zcela otřesných míčů se kterými se hraje Extraliga. V obou víkendových hracích dnech si na naše vybrané pálkaře nesl soupeřův nadhazovač z dugoutu parádní houbu, připravenou přesně pro tuto situaci. Míč byl následně rozhodčím vyřazen ze hry!!! Dobrá práce, jen tak dál! Se žvejkačkou se to opravdu hrát nedá.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>