HROŠI KONEČNĚ ZABRALI

Havlíčkobrodští softballisté o víkendu využili domácího prostředí Hippos arény a proti celkům z čela tabulky dosáhli na tři výhry ze čtyř. Cenné je především vítězství na lídrem tabulky Spectrem Praha, pro které to byla první letošní porážka vůbec. Hrochům se ze světa vrátili konečně všichni hráči a na předvedeném výkonu to bylo znát. Je jasné, že s nimi budou muset soupeři v boji o titul opět počítat. Před domácím ME, které koncem června bude hostit brodská Hippos aréna čeká na Hrochy ještě jeden ligový víkend. V sobotu 16.6. hrají v Praze a v neděli 17.6. hostí od 10:00 Pardubice.

Hroši – Spectrum Praha 4:5 po pr. a 8:6 po pr.

Hroši podali svůj určitě nejlepší výkon v letošní sezóně. Po homerunu Karla Kadečky drželi až do předposlední směny těsné vedení 1:0. Nakonec ale museli posledním útokem srovnávat z 2:4 na 4:4. První prodloužení nerozhodlo a v druhém se štěstí přiklonilo na stranu soupeře, který na rozdíl od Hrochů svůj útok dovedl k vítěznému bodu.
Odveta probíhala podobně. Hroši šli v první směně do vedení, ale Spectrum okamžitě otočilo na 1:3. Hroši i za pomoci dalšího homerunu svého kapitána dokázali otočit na 5:4 a od výhry je dělil jediný aut. Místo toho ale přišla chyba, soupeř srovnal na 5:5 a opět se prodlužovalo. První prodloužení proběhlo bez bodů, v druhém se Spectrum dostalo do vedení 5:6. Tentokrát ale Hroši v dohrávce druhého prodloužení uspěli. Hrdina dne Karel Kadečka odpálil svůj třetí homerun a třemi body ukončil zápas.

Hroši – Tempo Praha 4:1 a 7:6

V neděli přijelo do Hippos arény třetí Tempo Praha. V prvním utkání se hosté proti nadhazovači Michalu Holobrádkovi téměř neprosadili a Hroši si bezpečně připsali první výhru. Odveta již byla daleko vyrovnanější. Hroši se sice ujali hned v první směně vedení, Tempo však postupně otočilo až na 1:3 v šesté směně. Předposlední útok Hrochů však přinesl pořádnou smršť a šest bodů znamenalo vedení před poslední směnou 7:3. Tempo ještě dokázalo stáhnout náskok Hrochů na 7:6, na výhru už ale nedosáhlo.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>