Hroši doma stoprocentní

Dalšími zápasy pokračovala naše nejvyšší soutěž v softballu. Brodští Hroši sehráli šest zápasů, v nichž čtyřikrát zvítězili a dvakrát odešli poraženi. Všechny výhry si připsali v domácí Hippos aréně. Před startem MS je čeká ještě cesta do severních Čech, kde se střetnou s Chomutovem a Mostem.

Hippos – Eagles Praha                   11:0 a 6:5 po pr.

V úvodním zápase Hroši jasně dominovali a bez problémů se prosazovali proti kanadskému nadhazovači Eagles Jordanu Noftallovi. Naopak domácí Michal Holobrádek bez větších potíží udržel nulu a pro více než desetibodový rozdíl skončil zápas již po čtvrté směně.

Odveta byla daleko vyrovnanější. Za Hrochy nastoupil na nadhoz Australan Harrison Pudner a až do poslední směny držel vedení 4:2. Hosté ale dokázali posledním útokem srovnat na 4:4 a v první nastavené směně šli dokonce do vedení 4:5. Hroši ale odpověděli dvěma body v dohrávce prodloužení, otočili na 6:5 a připsali si výhru i ve druhém zápase.

Tempo Praha – Hippos                 5:4 a 8:1

K repríze loňského finále odcestovali Hroši oslabeni o polovinu hráčů základní sestavy, přesto v prvním zápase byli Tempu vyrovnaným soupeřem. Proti Hrochům se postavil další kanadský nadhazovač Steven Normand. Tempo vedlo až do poslední směny 5:1, v ní sice odpálil Harrison Pudner tříbodový homerun, ale na víc než na snížení 4:5 to nestačilo.

Odveta již byla jasnou záležitostí Tempa. Hrochům se sice dařilo vcelku solidně sbírat odpaly, bohužel k bodům to nevedlo.

Hippos – Břeclav                             3:1 a 6:4

Do Hippos arény přijel poprvé extraligový nováček z Břeclavi a i on postavil na nadhoz zámořskou posilu a do třetice z Kanady. Zachary Pierce se zatím ukazuje jako nejlepší z šestice cizinců, hrajících letos v naší nejvyšší soutěži. Hned v první směně se proti němu prosadil homerunem navrátilec z Nového Zélandu Ondřej Dibelka a poslal Hrochy do vedení 1:0. Břeclav srovnala skóre na 1:1 v polovině zápasu, více jim ale Michal Holobrádek nepovolil. Hroši o své úvodní výhře rozhodli dvěma body v dohrávce předposlední šesté směny.

V odvetě vystřídal v nadhazovacím kruhu Michala Holobrádka Australan Harrison Pudner a i on si připsal výhru. Hroši ztratili vedení 3:1, když hosté využili sérii chyb v obraně domácího týmu a otočili skóre na 3:4. Závěr zápasu ale patřil Hrochům, kteří dokázali třemi body definitivně překlopit skóre ve svůj prospěch

_