Hroši zatím s Břeclaví smírně

Prvními dvěma zápasy rozehráli brodští softballisté čtvrtfinálovou sérii play-off s Břeclaví. Oba týmy využily výhodu domácího prostředí a tak je stav série po prvním víkendu vyrovnaný 1:1 na zápasy. O postupujícím se rozhodne o nadcházejícím víkendu, který se celý odehraje v havlíčkobrodské Hippos aréně. V sobotu se hraje od 19:30, v neděli pak od 17:00 a případný pátý zápas od 19:00.

Hroši – Břeclav                 1:1 (1:0 po pr. a 1:4)

Úvodní zápas v normální hrací době žádné body nepřinesl a tak rozhodlo první prodloužení. Zatím co brodský nadhazovač Michal Holobrádek nedovolil soupeři skórovat ani v této nastavené směně, Hroši zásluhou odpalu Filipa Tabačka doběhli pro vítězný bod.

V neděli se série přesunula na jih Moravy, a přestože Hroši vypadali v útoku o něco lépe nežli v sobotu, tak paradoxně na své chyby prohráli. Klíčový okamžik přišel v páté směně, kdy Karel Kadečka poslal dlouhý míč až na plot, Hroši snížili v tu chvíli na 2:3 a Kadečka obsadil navíc skórovací pozici. Zcela nepochopitelný zásah rozhodčího, který vyhlásil běžeckou chybu skórujícího Ondřeje Dibelky a vymazal Kadečkův odpal, však zastavil tlak Hrochů a domácí vyšli zadarmo ze směny bez obdržených bodů. Nic to ale nemění na faktu, že dva doběhy za dva zápasy jsou zoufale málo a Hroši se budou muset v příštím zápase v útoku výrazně zlepšit.

_