Hroši končí již ve čtvrtfinále

Po třech finálových účastech v řadě se v letošní sezóně nepodařilo brodským softbalistům přejít přes čtvrtfinálového soupeře a tak pro ně letošní sezóna předčasně skončila. Hroši se v celé sérii potýkali s pálkařskou formou a tak trochu překvapivě postoupil nadšeně hrající nováček soutěže. Hrochům se letošní sezóna po dlouhých letech vůbec nepodařila.

Hroši – Břeclav                 1:3 (1:0 po pr.,1:4,0:3, 4:10 po pr.)

Za stavu 1:1 na zápasy pokračovala čtvrtfinálová série v brodské Hippos aréně. V sobotním večerním zápase pokračovalo pálkařské trápení Hrochů, kterým se nepodařilo ani jednou skórovat. Ani nedělní pokračování nenasvědčovalo ke změně, když Hroši před dohrávkou zápasu prohrávali 1:4. V posledním útoku ale svitla naděje. Jan Cabalka odpálil homerun, v zápětí přidal další homerun za dva body Jan Hospodka a rázem bylo srovnáno na 4:4. Probuzení Hroši vstoupili skvěle i do prodloužení a hned vyautovali dva soupeře. Zdálo se, že zahrají i třetí lehký aut. Místo toho přišla strašlivá chyba, tři doběhy soupeře a v podstatě konec sezóny. Zápas se již jen dohrál a Břeclav přidala ještě další tři body.

Více radosti tak přinesly Hrochům výsledky mládežnických týmů. Junioři zvládli semifinále Extraligy a porazili ledenické Žraloky 2:0 na zápasy (11:1 a 11:5). Jejich soupeřem ve finále bude Most, první zápas se bude hrát v sobotu 28.9. od 19:00 v Hippos aréně. Rovněž žáci si zajistili účast na finálovém turnaji o mistra republiky, když v Praze zvítězili v jednom ze dvou kvalifikačních turnajů a v začátkem října budou bojovat v Kunovicích o medaile.

_