Junioři stříbrní v Extralize

Po té co si havlíčkobrodští softballisté poradili v semifinále naší nejvyšší juniorské soutěže se Žraloky z Ledenic, nastoupili v boji o titul proti Mostu. Celek Mostu během sezóny ani jednou neprohrál a i Hroši s ním v základní části čtyřikrát hladce prohráli. Ve finále nepodali Hroši špatný výkon, ale na favorita to ani tentokrát nestačilo a Hroši tak berou v letošním ročníku stříbrné medaile.

Hroši – Most                     0:2 (1:5 a 3:4)

O osudu prvního zápasu v Hippos aréně rozhodla laciná chyba Hrochů hned v první směně, která poslala Most do tříbodového vedení. Hroši v polovině zápasu sice snížili na 1:3, ale vzápětí opět chybovali v obraně a Most odskočil na 1:4. V závěru pak hosté své vedení ještě navýšili na konečných 1:5. Hroši se o lepší výsledek připravili především vinou vlastních chyb v obraně.

Nedělní odveta na severu Čech byla vyrovnanější, přesto i tentokrát tahali Hroši po celý zápas za kratší konec. Ke cti jim slouží, že bojovali až do posledního autu, v sedmé směně dotáhli z 1:4 na 3:4, ale na vyrovnání již nedosáhli. Most zaslouženě letošní ročník vyhrál.

Následující dva víkendy čeká na mládežnické týmy Hrochů další dvě bitvy o republikové medaile. Kadeti postoupili mezi poslední čtyři týmy a nastoupí v semifinále Extraligy proti Ledenicím. Žáky čeká v Kunovicích náročný třídenní turnaj pro osm nejlepších celků. Do turnaje vstupují v pozici prvního nasazeného celku, když v domácím prostředí zvítězili v posledním kvalifikačním turnaji před MČR.

_