Hroši budou muset o šestku ještě zabojovat

Porci pěti zápasů odehráli brodští extraligoví softballisté o prodlouženém víkendu a s bilancí dvou výher a tří porážek úplná spokojenost nepanuje. Především prohra v druhém zápase v Praze se Spectrem jim dost zkomplikovala postupové plány do nadstavby a tak o horní šestici bude ještě velký boj. Hroši navíc musí před posledním hracím víkendem základní části stihnout odehrát oba odložené zápasy s vedoucím Tempem Praha doma a pocestují na hřiště posledního Sezimova Ústí.

Ledenice – Hroši                            1:0 a 7:0

První zápas byl zcela vyrovnaný a domácí Žraloci byli nakonec tím šťastnějším týmem, když v páté směně dokázali doběhnout pro jediný bod zápasu. Hroši byli blízko k bodu v polovině zápasu, když Petra Kruntoráda jen centimetry dělily od homerunu. V posledním útoku pro změnu další dlouhý odpal Filipa Tabačka skončil jen těsně mimo hrací plochu. Byly to ale po hříchu jediné povedené útočné akce Hrochů. V obraně opět odehráli bez chyby, ale o výhru přišli bezzubým útokem. Do druhého zápasu vzhledem k náročnému programu trenéři výrazně prostřídali sestavu a výsledkem byla hladká prohra.

Spectrum Praha – Hroši               5:11 a 6:5

V zápase s tradičním rivalem šlo oběma celkům o zachování naděje na postup do nadstavby a výsledná remíza je spíše ztrátou pro Hrochy. V prvním zápase podali výrazně lepší výkon v útoku než v Ledenicích a po čtvrté směně již vedli 9:0. Michala Holobrádka vystřídal za tohoto stavu na nadhozu Dominik Šubrt a zapsal si do statistik svou první extraligovou výhru. V útoku se dařilo navrátilci Janu Hospodkovi a především Vojtěchu Láskovi, který zaznamenal tři odpaly, včetně dvoubodového homerunu. Do odvety postavilo Spectrum výrazně pomalejšího nadhazovače a Hrochům začalo velké trápení. Navíc do tohoto zápasu velice dobře hrající obrana začala kupit chyby a v páté směně Hroši prohrávali již 1:5, když si tři body dali v podstatě sami. V koncovce zápasu se sice dokázali zvednout a Petr Kruntorád tříbodovým homerunem snížil na 4:5, ale následovala další fatální chyba v defenzivě a další vlastní bod zajistil Spectru dvoubodové vedení před poslední směnou. Hroši v posledním útoku stihli jen snížit na 5:6 a zcela zbytečně prohráli.

Hroši – Joudrs Praha                     7:0

Před čtrnácti dny sehráli Hroši s Joudrs jeden televizní zápas a v pondělí se dohrávala v Hippos aréně odveta. Hroši od začátku dominovali a zápas nakonec ukončili v šesté směně pro rozdíl sedmi bodů. Soupeř se za celý zápas ani jednou nedostal na žádnou z met a tak si nadhazovač Michal Holobrádek za pomoci bezchybné obrany připsal tzv. Perfect Game.

_