Tři výhry juniorky

Dalšími zápasy pokračovala nejvyšší juniorská softballová soutěž a brodští Hroši vytěžili ze čtyř extraligových zápasů tři výhry. V sobotu zvítězili dvakrát na hřišti Spectra Praha a v neděli se rozešli smírně s dalším pražským celkem Joudrs. V tabulce jim po osmi zápasech patří s bilancí pěti výher a tří porážek třetí místo, když do play-of postoupí čtyři nejlepší týmy. Doma se Hroši poprvé představí v pátek 31.7. kdy od 18:00 budou hostit vedoucí Most.

Spectrum Praha – Hroši                   3:14 a 0:8

Výsledek prvního zápasu vypadá jednoznačně, ale průběh zápasu vůbec jednoznačný nebyl. Až do poslední směny byl stav zápasu pouze 4:3 ve prospěch Hrochů a teprve posledním útokem Hroši zlomili odpor domácích, když doběhli pro deset bodů v jediné směně. Odveta pak byla již jasnou záležitostí brodských softballistů. Po třetí směně vedli 7:0 a ve zbytku zápasu se již uspokojili s výrazným vedením. Absolutorium zaslouží nejmladší člen týmu Štěpán Sychra, který ve čtrnácti letech debutoval v juniorské Extralize, která se hraje jako kategorie do 20 let. Jeden z největších brodských talentů zaznamenal několik dlouhých odpalů včetně homerunu, navíc druhý zápas odchytal na pozici catchera.

Joudrs Praha – Hroši                        4:2 a 2:3 po prodloužení

Oba zápasy byly velice vyrovnané a převahu v nich měli oba úspěšní juniorští reprezentační nadhazovači, Dominik Šubrt na straně Hrochů a Cedric Nzambi na straně domácích. První zápas hned v úvodu výrazně ovlivnil svými nepřesnými výroky hlavní rozhodčí a poslal Joudrs do tříbodového vedení. Čtvrtý bod přidalo Joudrs v polovině zápasu na již střídajícího Matěje Macase. Hroši dokázali snížit až v samotném závěru zápasu. Do odvety se vrátil na nadhoz Dominik Šubrt a Hroši šli do vedení 2:0 hned prvním útokem. Joudrs snížilo na 2:1 a tento stav vydržel až do posledního útoku Joudrs. Hrochy dělil od výhry jediný nadhoz, ale místo posledního autu prošel jejich obranou nepříliš povedený odpal, který znamenal srovnání skóre na 2:2 a prodloužení. Hroši v něm dokázali dostat svého běžce po agresivním běhu na domácí metu a v dohrávce tie-breaku již druhou šanci na výhru nepromarnili.

_