Jubilejní ročník pro domácí Legends

O víkendu proběhl v brodské Hippos aréně jubilejní XX.ročník tradičního mužského softballového turnaje ,,O havlíčkobrodskou bečku“. První ročník tohoto turnaje se hrál v roce 1991 v areálu městského koupaliště. Postupně se pak turnaj stěhoval na ZŠ Wolkerova, na škvárové hřiště TJ Jiskra a pochopitelně nejvíce ročníků se hrálo na vojenském hřišti Dukla.

Z vítězství se teprve po třetí v dvacetileté historii turnaje radovali domácí Hippos Legends. Tým složený z části ze zakladatelů klubu doplnili bývalí extraligoví hráči Hrochů a v turnaji kategorie FUN nenašel přemožitele. Ze skupinky nadšenců, která v roce 1990 klub založila, nastoupili bratři Kotlasové, bratři Kosové, Robert Mrkvička a Martin Mašita. Sestavu Legends pak vyztužili např. bývalí reprezentanti bratři Müllerové, Tomáš Musil, Jan Dobrovolný, Pavel Just a Aleš Páleníček.

Zahanbit se nedala ani nastupující generace Hrochů. Žáci zvítězili v Brně v prvním kole žákovské Ligy divize Východ. Juniorka Hrochů v Extralize konečně po dvou letech alespoň jednou zdolala vedoucí Most (1:5 a 7:6) a jednu výhru přivezla i z Kunovic (0:1 a 8:0). Po dvanácti zápasech jsou Hroši na třetím místě Extraligy a postup do semifinále play-off by jim ve zbývajících osmi zápasech neměl uniknout.

_