Havlíčkův Brod bude v létě hostit softballové ME juniorů a kadetů

Po úspěšně zvládnutém MS mužů v roce 2019, stojí před havlíčkobrodskými Hrochy další pořadatelská výzva. V termínu 11.-17.července 2021 jim ESF přidělila ME juniorů do 18 let a ME kadetů do 15 let. Jedná se o jedenáctou mezinárodní akci, kterou bude havlíčkobrodská Hippos aréna hostit. Shodou okolností to bylo právě ME juniorů, které před 15 lety jako premiérový mezinárodní turnaj, mohli softballoví fanoušci v Havlíčkově Brodě vidět. Hippos aréna se stala pro ČSA i ESF osvědčenou adresou a během zmíněných patnácti let v ní byla k vidění celá řada dalších softballových akcí. Třikrát Havlíčkův Brod hostil ME mužů, dvakrát zápasy Světového poháru, jednou ME žen do 22 let, jednou Pohár vítězů pohárů a rovněž se zde hrálo mužské exhibiční utkání mistrů světa z Nového Zélandu s výběrem Evropy. Vše vyvrcholilo v roce 2019 pořádáním MS mužů, které poprvé hostil evropský kontinent a ČR a které důkladně prověřilo pořadatelský tým místního klubu.

Přípravy na letní kontinentální šampionát jsou v plném proudu. O medaile bude bojovat devět týmů a oba české výběru budou v roli největších favoritů obhajovat tituly z předchozího mistrovství. Dá se očekávat, že se v domácím prostředí představí i řada místních Hrochů, kteří mají v mládežnických reprezentacích pravidelně silné zastoupení.

V Havlíčkově Brodě by opět mohly být v blízké budoucnosti k vidění i zápasy MS mužů. V současné době je brodská Hippos aréna horkým kandidátem na pořadatelství jedné ze tří šestičlenných základních skupin, které se bude hrát v roce 2024. Hrálo by se pouze v Havlíčkově Brodě a samozřejmě za účasti českého národního týmu.

Velkou zásluhu na tom, že se v Havlíčkově Brodě pořádají mezinárodní akce pravidelně má samozřejmě kraj Vysočina, město Havlíčkův Brod, mateřská TJ Jiskra a generální partneři klubu firmy Chládek a Tintěra, Chotěbořské strojírny a pivovar Rebel Havlíčkův Brod. Díky mimořádné podpoře těchto subjektů patří dnes Hippos aréna k nejlepším softballovým stánkům v Evropě a i proto bývá kandidatura Havlíčkova Brodu pravidelně úspěšná.

_