Softbalisté chtějí titul mistrů Evropy. Pomoci má i trio z Havlíčkova Brodu

Česko bude v následujícím týdnu hostit evropský šampionát softbalistů a cíle pořadatelské země jsou ty nejvyšší. „Základním cílem je dostat se na mistrovství světa, což znamená finále. Opravdu spokojeni budeme ale jen v přídě, že získáme titul. Vždyť ho už poněkolikáté obhajujeme,“ vystihuje ambice reprezentace asistent trenéra Dušan Šnelly, který na klubové úrovni působí v Havlíčkově Brodě.

Na hřištích v jihočeských Ledenicích a Sezimově Ústí, kde se šampionát koná, bude odpovědný za útok. Navzdory nejvyššímu cíli týmu vnímá i konkurenci. „Kvůli koronaviru nepřijede Velká Británie. Z velké čtyřky tak zbyly jen Dánsko a Nizozemsko. Tyhle dva týmy budou usilovat o účast ve finále,“ předpověděl.

Šnelly na šampionát nepojede z Havlíčkova Brodu sám, v nominaci jsou nadhazovač Michal Holobrádek a chytač Petr Kruntorát. Na šanci v pozici náhradníka ještě čeká Jan Hospodka.

Zápasy Česka:

  1. června: Francie (13.30), Izrael (21.00), 22. června: Švédsko (20.30), 23. června: Chorvatsko (12.30), Slovensko (17.30), 24. června: Nizozemsko (20.30), 25. června: Litva (13.30), Dánsko (20.30). V sobotu 26. června se hrají zápasy o umístění.

_