Hroši si s předstihem zajistili postup do play-off

Havlíčkobrodští softballisté si dva zápasy před koncem nadstavby zajistili postup do čtvrtfinále play-off naší nejvyšší domácí soutěže. Nejdříve si v odloženém zápase poradili v domácím prostředí se Sezimovým Ústí (7:0 a 11:2) a před zápasy v Radotíně potřebovali k jistotě postupu minimálně v jednom zápase zvítězit. To se po obrovské bitvě podařilo hned v prvním utkání, když Hroši porazili domácí až ve třetím prodloužení 6:3. V odvetě již dali příležitost hráčům širšího kádru a výsledkem byla těsná porážka 1:3, která ale již na postupu nemohla nic změnit.

V neděli Hroši přivítali v Hippos aréně Spectrum Praha a opět se se soupeřem rozešli smírně. V prvním zápase se Hrochům mimořádně dařilo v útoku a zápas ukončili předčasně již ve čtvrté směně pro rozdíl deseti bodů 11:1. V odvetě Hroši opět prostřídali, na nadhoz se postavil šestnáctiletý Matěj Macas a na pozici cathera mu zápas odchytal ve své premiéře teprve patnáctiletý Štěpán Sychra. Právě on navíc zajistil Hrochům jejich jediné dva body, když v polovině zápasu svým odpalem stáhnul dva běžce a otočil v tu chvíli stav utkání na 2:1. Vedení ale Hroši neudrželi a podlehli nakonec Spectru po solidním výkonu 2:4

Hroši dohrají nadstavbu na hřišti Slávie Plzeň a do play-off vstoupí v sobotu 2.10. V prvním zápase čtvrtfinálové série budou mít výhodu domácího prostředí, jméno svého soupeře se ale dozví až v následujících dnech.

 

_