Hrošíci mistry republiky

Havlíčkobrodská Hippos aréna byla o víkendu dějištěm MČR hráčů do devíti let. Jedná se o nejmladší softballovou kategorii a do finále si z kvalifikačních turnajů zajistilo postup osm nejlepších týmů z celé ČR. Finálový turnaj se hrál zároveň jako Memoriál Karla Švece.

Brodští Hroši si v sobotu zajistili přímý postup do semifinále, když nejdříve jasně porazili Most a Kunovice a v boji o postup do semifinále zdolali po boji Joudrs Praha 11:7. V nedělním souboji o finále nastoupili proti dalšímu pražskému celku Eagles Praha. Hrošíkům nevyšel vstup do zápasu, a ještě dvě směny před koncem prohrávali 7:9. Závěr však zvládli excelentně a po výhře 17:10 postoupili do boje o mistrovský titul. Jejich soupeřem se vcelku podle očekávání staly Pardubice, se kterými Hroši na posledním kvalifikačním turnaji prohráli. V domácí Hippos aréně se ale od začátku hrálo podle jejich not. Neprostupná obrana nedovolila v prvních pěti směnám soupeři ani bod, a naopak v útoku broďáci dostali Pardubice pod obrovský tlak. Skóre zápasu neustále narůstalo a před poslední směnou vedli Hrošíci 18:0. Teprve v posledním útoku se i Pardubicím podařilo skórovat a upravily konečné skóre na 18:4. Pro brodský klub se jednalo o 54 titul Mistra republiky v historii a první v této kategorii, která se hraje teprve krátkou dobu. Proto to byl i byl jediný titul, který jim v bohaté sbírce chyběl.

Konečné pořadí: 1. H.Brod, 2. Pardubice, 3. Roudnice n.L., 4. Eagles Praha, 5. Joudrs Praha, 6. Most, 7. Opava, 8. Kunovice

Sestava Hippos H.Brod: Tobiáš Parkán, Tereza Moravcová, Matyáš Jakl, David Moravec, Matyáš Páleníček, Adam Doležal, Ondřej Müller, Veronika Satrapová, Marika Krejčová, Dominik Jakl

Trenéři: Michal Parkán, Petr Moravec, Dušan Šnelly

Výborný víkend Hrochů potvrdili i junioři, kteří v semifinále Extraligy dokázali vyřadit obhájce titulu Kunovice 2:0 na zápasy, když v sobotu zvítězili na jeho hřišti 6:0 a v neděli stvrdili postup doma po výhře 7:3. Jejich soupeřem v boji o titul budou hráči Painbusters Most.

 

_