MUŽSKÁ SOFTBALLOVÁ EXTRALIGA ZAHÁJENA

Brodští Hroši vstoupili na hřišti pražského Spectra do nového ročníku Extraligy mužů. V neděli v domácí Hippos aréně přivítali další pražský celek Joudrs. Ze čtyř zápasů vytěžili jednu výhru v nedělních zápasech v domácím prostředí. V dalším pokračování naší nejvyšší soutěže přivítají na svém hřišti v sobotu 14.5. od 14:30 Břeclav s Michalem Holobrádkem a v neděli mistrovské Ledenice od 11:00.

Kromě mužů zahájili nejvyšší soutěž i kadeti. V úvodním kole Superligy na hřišti pražských Joudrs nenašli přemožitele a připsali si do tabulky důležité body potřebné pro postup na MČR.

Spectrum Praha – Hroši HB 9:4 a 14:5

V obou zápasech nedokázali mladí brodští nadhazovači čelit síle zkušených pálkařů Spectra a protože jim ani v nejmenším nepomohla často chybující obrana Hrochů, výsledkem byly dvě jasné výhry domácích.

Hroši HB – Joudrs Praha 5:4 a 1:11

V úvodním zápase se předvedli Hroši ve velmi dobrém světle. Nadhazovač Matěj Macas pod vedením zkušeného catchera Bartoloměje Řízka dovedli tým k první výhře v sezóně. Hroši postupně budovali náskok a do předposlední směny šli za vedení 4:1. Joudrs ale dvěma homeruny srovnalo před dohrávkou šesté směny na 4:4. Naštěstí dohrávku této směny rozjel dlouhým odpalem kapitán týmu Petr Kruntorád, kterého vzápětí poslal pro vedoucí bod tvrdou ranou Bary Řízek. V dramatické koncovce s notnou dávkou štěstí již Hroši vedení 6:5 udrželi. V odvetě se střídajícímu nadhazovači příliš nedařilo a Hroši vysoko prohráli.

_