HROŠI ZASKOČILI FAVORITA

Dalšími zápasy pokračovala naše nejvyšší softballová soutěž a brodští Hroši si vedli velmi dobře. V sobotu si nejdříve poradili i po druhé s Kunovicemi a v neděli překvapili v Chomutově výhrou nad jedním z adeptů na letošní titul. Hrdinou víkendu se stal Jan Cabalka, který svými homeruny zajistil Hrochům obě víkendové výhry.

Hroši – Snails Kunovice               3:2

Úvodní zápas se hrál před čtrnácti dny v přímém přenosu České televize a druhý se tak dohrával až nyní v Hippos aréně. Domácí Hroši během zápasu promarnili neuvěřitelné množství příležitostí ke skórování a málem je to stálo výhru. Na úvodní bod hostů ještě v první směně odpověděl Jan Cabalka, který dlouhým odpalem poslal pro vyrovnávací bod kapitána Hrochů Jana Hospodku. V šesté směně šly Kunovice opět do jednobodového vedení a Hroši se v posledním sedmém útoku dostali do kritické situace. Za stavu 1:2 a při dvou autech ale opět odpálil Jan Cabalka a tentokrát až za bariéru. Dvoubodovým homerunem otočil skóre a ukončil zápas. Celé utkání odházel velmi dobře Argentinec Matyas Echevers Larraburu.

Hroši – Beavers Chomutov         4:1 a 0:6

V neděli na severu Čech neměli Hroši co ztratit a nakonec si připsali proti druhému celku tabulky nečekanou výhru. Zápas zahájili skvěle, když Jan Cabalka pokračoval tam, kde v sobotu skončil. Dvoubodovým homerunem poslal Hrochy do vedení hned v první směně. Navíc bratské duo Kučírků se postaralo o navýšení, když mladší Filip odpálil třímetovou ránu a starší Petr ho vzápětí poslal pro třetí bod. První polovinu zápasu odházel Argentinec Larraburu a když se na něj ve čtvrté směně začali domácí prosazovat a snížili na 3:1, nahradil ho šestnáctiletý Matěj Macas. Ten již do konce zápasu neinkasoval a dovedl Hrochy k nečekané výhře. Ti se navíc v poslední směně  ještě jednou prosadili, když nejdříve tvrdě pálil Matyas Larraburu  a pro čtvrtý bod ho dalším hitem poslal Adam Liška.

V odvetě již Hroši nedokázali favorita zaskočit. Dánská posila ve službách Chomutova Frederik Terkelsen jim hodně dlouhým homerunem zajistil vedení 3:0 hned v úvodu. Hroši opět v polovině zápasu vystřídali nadhazovače, ale i Matěj Macas v jediné směně třikrát inkasoval. Ve zbytku zápasu pak již velmi dobře hrající obrana Hrochů neinkasovala a zápas tak skončil až po poslední sedmé směně.

S dělbou bodů byli Hroši rozhodně spokojeni. V posledním kole základní části pocestují opět na sever Čech, tentokrát do Mostu. Aktuálně mají v ligové tabulce stejně bodů, jako jejich soupeř, a tak snahou bude určitě přeskočit ho v tabulce Extraligy.

_